© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Hopelijk kunnen we weer vooraan meedoen'

01 jul. 2017 20:51 Rik Alkema 0 reacties
De Grand Prix van Oostenrijk levert vrijwel altijd spektakel op, ook voor Max Verstappen. In zijn eerste seizoen had hij een spectaculair gevecht met Pastor Maldonado en vorig jaar bereikte hij na een spectaculaire eindfase een mooie tweede plek.

Max Verstappen kijkt uit naar 'speciale' Grand Prix

Onder toeziend oog van duizenden Nederlandse fan in het speciale 'Max Verstappen-vak' reed Verstappen destijds een dijk van een wedstrijd, pas zijn vijfde wedstrijd voor het team van Red Bull Racing. Na een teleurstellende kwalificatie, waarin hij negende werd, revancheerde Verstappen zich door met een sterke strategie en sterke inhaalacties het podium veilig te stellen.

"Vorig jaar was een speciale Grand Prix voor mij. We wisten niet precies hoe de banden zich zouden gedragen, dus moesten we een beetje gokken. We gokten op een éénstop-strategie en dat bleek uiteindelijk zijn vruchten af te werpen", blikt Verstappen terug op vorig jaar.

De slotfase kende vorig jaar op de Red Bull Ring veel spektakel. Terwijl Verstappen, gesteund door zijn supporters, in eerste instantie Kimi Raikkonen van het podium probeerde te houden om zo de derde plek te pakken, reed hij ineens als tweede over de finishstreep. Het had niet veel gescheeld of Verstappen had zelfs gewonnen. Lewis Hamilton en Nico Rosberg vlogen elkaar, al strijdend om de leiding, in de laatste ronde in de haren. Nico Rosberg probeerde zwaar beschadigd de finish te bereiken en viel ver terug, Lewis Hamilton kon zijn weg beter vervolgen en de race nog winnen.

We gokten op een éénstop-strategie en dat bleek uiteindelijk zijn vruchten af te werpen
Max Verstappen
Max Verstappen
© Red Bull Contentpool

Naderhand waren Max en zijn fans door het dolle heen, wat ook Max zich nog goed kan herinneren. "De fans in Oostenrijk zijn altijd extreem gepassioneerd. Daarnaast is het natuurlijk geweldig om zoveel Nederlanders hier te zien, al die oranje caravans zijn prachtig. Hopelijk kunnen ze me naar een mooi resultaat schreeuwen."

In Baku was de snelheid bemoedigend, dus Max hoopt vooral weer vooraan mee te kunnen doen in Oostenrijk. "We moeten zorgen dat de wagen goed werkt in de bochten. Dat raken we dan weer kwijt op het rechte stuk, maar het is zaak de perfecte balans te vinden. Hopelijk kunnen we de balans goed krijgen en proberen mee te doen vooraan", blikt Verstappen vooruit.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen