Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Ik ben geen tweede Ayrton Senna'

Al vanaf zijn intrede in de Formule 1 zijn alle ogen gericht op Max Verstappen. De jonge Nederlander schittert tot nu toe in elk seizoen en wordt dan ook regelmatig vergeleken met andere helden uit de Formule 1.

Sommigen zien Max Verstappen als de nieuwe Michael Schumacher die in staat moet zijn om het record van de Duitser te evenaren of te verbeteren. Anderen vinden hem juist een tweede Ayrton Senna. Vooral in Brazilië kan onze landgenoot weinig fout doen na zijn briljante optreden in de regen tijdens de GP van Brazilië in 2016. Verstappen reed een ijzersterke race en werd uiteindelijk derde na een knappe inhaalrace. Sindsdien zijn ze in Brazilië helemaal lyrisch van hem. Toch vindt Verstappen dit zelf totaal niet belangrijk en reageert er tijdens het exclusieve interview met Ziggo Sport vrij laconiek op.

"Ik hou er niet zo van om vergeleken te worden. Natuurlijk betekent het wel dat je in de ogen van de fans iets goeds doet maar ik focus me vooral op mijzelf." "Het slaat ook zo weer om. Het ene moment zijn ze ontzettend lyrisch over je prestaties en het volgende moment enorm kritisch en kun je zomaar de schlemiel zijn."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi