Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Ik ben sneller dan Daniel Ricciardo'

Het huidige Formule 1 seizoen is helaas niet het seizoen geworden voor Max Verstappen waar hij op had gehoopt. Problemen met de betrouwbaarheid van zijn motor en aanrijdingen met anderen zorgen ervoor dat de Nederlander nog maar weinig punten heeft gehaald. Toch is er ook nog wel een pluspunt voor Verstappen.

Max Verstappen is dit jaar namelijk heer en meester tijdens de kwalificaties. De Nederlander had het vorig jaar nog regelmatig lastig en delfde vaak het onderspit ten opzichte van zijn teamgenoot. Vooral Daniel Ricciardo staat bekend als een coureur die in de laatste fase van de kwalificatie tot iets extra's in staat is. Niet voor niks wordt de Australiër in de pers dan ook vaak afgeschilderd als het 'kwalificatiebeest'. Dit jaar zijn de rollen binnen Red Bull echterl omgedraaid en leidt Verstappen het onderlinge kwalificatieduel met maar liefst 10 tegen 4. Tegenover Auto Motor und Sport verklaart Verstappen dan ook dat hij best trots is op deze prestatie. "Van Daniel is bekend dat hij altijd ongelofelijk snel is in de kwalificaties. Hij is echt heel erg snel over één rondje. Dit jaar ben ik echter gemiddeld zo'n drie tot vier tienden sneller dan hij. Dat is best veel." Met nog slechts zes races te gaan, kunnen de heren in theorie gelijk komen te staan wat betreft de kwalificaties.

Op de vraag op welk vlak hij nog iets van zijn oudere teamgenoot kan leren, antwoordt de huidige nummer zes van het WK. "Ik moet natuurlijk nog meer ervaring krijgen. Daarnaast moet je leren van de verschillende situaties en de fouten die je maakt. Wanneer ik een jaartje of 28 ben, ben ik een betere coureur dan ik nu ben. Dan heb ik meer ervaring opgedaan en ben ik een completere coureur."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie