© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Ik heb veel geleerd van mijn fouten in China'

16 apr. 2018 14:33 Wanda Bisschop 0 reacties
Ook in dit Formule 1 seizoen is er weer een hoofdrol weggelegd voor Max Verstappen. Dit keer niet vanwege zijn sterke optreden maar juist vanwege de 'vele' fouten die de Nederlander in de afgelopen drie races heeft gemaakt.

Verstappen oneens met kritiek op rijstijl

Ook in de GP van China liepen de gemoederen hoog op toen Verstappen eerst in aanraking kwam met Lewis Hamilton en vervolgens de race van Sebastian Vettel om zeep hielp. Verstappen ging na afloop diep door het stof maar vindt niet dat hij nu anders moet gaan racen.

"Ik zag dat Vettel worstelde met zijn banden dus probeerde ik laat in te remmen voor de bocht. Daarbij blokkeerde ik een beetje en raakte ik hem. Dat was natuurlijk mijn fout. Natuurlijk is dit niet wat ik wilde maar achteraf roepen dat ik had moeten wachten, is makkelijk. Waarschijnlijk was dat wel beter geweest maar zo liep het nu eenmaal niet."

In Bahrein was Verstappen ook al betrokken bij een incident. In die race probeerde hij het bij Lewis Hamilton wat uiteindelijk een uitvalbeurt voor Verstappen opleverde. Vanuit diverse kanten wordt nu dan ook geroepen dat Verstappen minder agressief moet gaan rijden.

Verstappen laat in gesprek met Crash.net in ieder geval weten dat hij dat niet van plan is.

"Het is gemakkelijk om dat soort dingen te roepen. Op dit moment lukt het nog niet zoals ik het wil maar betekent dat dat ik rustiger moet worden? Nee, dat denk ik dus niet. Het is ontzettend balen dat dit gebeurt. Natuurlijk ga ik de race terugkijken en alles analyseren maar ik ga vooral proberen om de volgende race sterker terug te komen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen