© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Ik hoop eindelijk een probleemloze race te kunnen rijden'

13 jul. 2017 19:28 Rik Alkema 0 reacties
De Grand Prix van Groot-Brittannië is alweer de tiende wedstrijd op de Formule 1-kalender dit seizoen. Dat betekent dat het Formule 1-seizoen bijna op de helft is en Max Verstappen minder dan de helft van de wedstrijd heeft uitgereden. De Nederlander zag slechts vier keer de finish, allemaal in de eerste zes wedstrijden van het seizoen. Tijd voor verandering, vindt ook Max.

Max Verstappen blijft positief ondanks drie uitvalbeurten op rij

Max Verstappen hoopt vooral op de finishvlag dit weekend in Engeland. Een overwinning of podium, daar denkt hij nog niet aan. "We zijn nog steeds het derde team, al ligt Silverstone ons wel beter dan de Red Bull Ring", aldus Verstappen.

"Maar het is op dit moment nog lastig te zeggen hoe dicht we op Ferrari en Mercedes zitten. Door de nieuwe reglementen worden sommige bochten eigenlijk gewoon rechte stukken, omdat je ze vol gas kan nemen. Dus dat is niet ideaal, maar zo is het nu eenmaal", blijft Verstappen nuchter.

Positief blijven is volgens de Nederlander de sleutel tot een goed resultaat. Vroeg of laat moet het komen, dus wacht Verstappen vooral rustig af. "Ik doe altijd mijn best, dus we zien het wel", is het motto. "Je kunt ook niet bij de pakken neer gaan zitten, dat schiet niet op. Je moet altijd positief blijven", klinkt het strijdbaar.

Met een speech in de Red Bull-fabriek voegde Verstappen de daad bij het woord. De Nederlander gaf volgens zijn teambaas Christian Horner 'een indrukwekkende speech', maar Max zelf vond er niet zoveel spannends aan.

"Dat is vrij normaal hoor", lacht Verstappen. "Dat doe ik wel vaker, het ging vooral over hoe ik mijn weekend had beleefd. Iedereen in de fabriek werkt keihard, dus dan is het goed om ze eens in persoon te spreken. Dan zullen ze misschien weer een stapje harder voor je lopen."

Voor komend weekend is het doel simpel: finishen. "Elk weekend is er weer iets anders, dus ik hoop vooral dat het nu een keer klaar is en dat ik gewoon lekker kan racen", besluit Verstappen. 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen