© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Ik mag de muur niet raken in Canada'

02 jun. 2018 12:33 Ruud Dimmers 0 reacties
Het semi-stratencircuit van Montreal is een lastig baantje. Bij de chicanes is de muur dichtbij en de Wall of Champions was voor veel toppers het eindstation. De beroemde chicane aan het einde van het rechte stuk is lastig erkent Max Verstappen.

Verstappen wil uit de Wall of Champions blijven

Na zijn crash in Monaco is er Max Verstappen veel aan gelegen om uit de muur te blijven in Canada. Een foutloos weekend met een uitstekend resultaat is nodig om het zelfvertrouwen een boost te geven en de kritiek te doen verstommen.

Op het Circuit Gilles Villeneuve is de laatste chicane de scherprechter. "Je komt met zo'n hoge snelheid bij de laatste chicane aan dat je remmen wat afgekoeld kunnen zijn. Dit betekent dat je zeer voorzichtig moet zijn, iedere ronde weer."

Het aanremmen voor de chicane is cruciaal. Een paar meter te vroeg en je verliest veel snelheid, maar een meter te laat kan resulteren in een kus met de beroemde muur.

"Het aanremmen bepaalt ook de snelheid bij het uitkomen van de chicane. Goed aanremmen is belangrijk, want de muur is er dichtbij. Cruciaal is om deze muur niet te schampen, want dan kunnen je velgen eraan gaan."

"Een millimeter of een centimeter maakt daarbij al het verschil, maar je moet uit de muur blijven", weet de Red Bull-coureur.

De eerste bochtencombinatie is volgens Verstappen speciaal. Direct na de start gaan de coureurs een links-rechts combinatie in. Een mooie gelegenheid om in te halen, maar ook een sfeervolle plaats.

"De eerste twee bochten zijn een mooie combinatie, met de tribunes die volgepakt zijn. Je krijgt er het gevoel dat je door een stadion rijdt. Dit maakt de start van de race nog wat specialer."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen