© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Ik race enkel om te winnen'

14 aug. 2018 13:38 Jan van der Burgt 4 reacties
Dat Max Verstappen niet voor spek en bonen mee wenst te doen in de Formule 1 wisten we allang. Racet hij dan misschien om een goed gevoel te krijgen? Allerminst. Max Verstappen rijdt enkel en alleen om te winnen.

Dat betekent dat Max Verstappen als hij niet wint doorgaans de balen heeft. Toch weet Max Verstappen dat hij de beste auto nodig heeft om te winnen, iets wat de Red Bull RB14 in combinatie met de Renault-krachtbron op dit moment gewoon niet is:

"Bij een normaal verloop van een race kom je niet weg met het hebben van de op één na beste auto. Je hebt het allerbeste materiaal nodig om te winnen", zo laat Max Verstappen in gesprek met Helden optekenen.

De suggestie dat iedereen met de beste auto kan winnen en dat er van eergevoel daarom geen sprake kan zijn, wijst Verstappen resoluut van de hand hand: "Bijna iedereen kan winnen met de beste auto en met eergevoel heeft het sowieso niets te maken."

"Ik ben hier niet om enkel mee te doen, of om met een 'goed gevoel' naar huis te gaan. Ik rijdt in de Formule 1 om te winnen. Dat is de enige reden dat ik elke twee weken opnieuw weer in het vliegtuig stap. Zonder die instelling kan ik beter thuis op de bank blijven hangen."

Max Verstappen, voor wie de Olympische gedachte dat meedoen belangrijker is dan winnen dus niet opgaat, heeft in zijn actieve Formule 1-carrière 'slechts' vier races gewonnen. Dat is voor de geboren winnaar die hij is niet altijd eenvoudig:

"Dat is zeker niet makkelijk nee, maar dat wist ik toen ik in de sport debuteerde. De zon kan echter niet iedere dag schijnen, dat heb ik van huis uit wel meegekregen. Succes kan eindig zijn, maar toch: er is geen beter gevoel dan winnen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen