Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Ik start hoe dan ook achteraan in de race'

Max Verstappen en regen, het is over het algemeen een heerlijke combinatie. Echter, in Italië komt de regen een dag te vroeg. De derde vrije training viel vanochtend letterlijk in het water en ook de kwalificatie verloopt straks om 14.00 uur onder natte omstandigheden. Toch maakt Max Verstappen zich geen illusies over de kwalificatie.

Tijdens de derde vrije training was er weinig actie op de baan. Ook Max Verstappen, normaal heer en meester in de regen, liet zich amper zien. Hij waagde zich alleen aan een installatierondje en dook daarna direct weer de pits in. Na afloop verklaarde hij dan ook het volgende aan zijn eigen site. “We hebben alleen een installatieronde gereden, als voorbereiding op de kwalificatie. Dat de rest van de training in het water is gevallen, maakte voor ons programma niet uit. Dat was al ingecalculeerd.”

Met een eventuele top klassering tijdens de kwalificatie houdt de jonge Nederlander zich dan ook niet mee bezig. "Of het nu regent of droog is, dat maakt me echt niet uit straks. Door de gridstraffen starten we morgen toch achteraan."

Viaplay
x
LIVE Reacties na derde tijd Verstappen in eerste vrije training GP China