© Getty Images / Red Bull

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Ik word nooit tweede rijder bij Mercedes of Ferrari'

20 okt. 2017 11:15 Wanda Bisschop 0 reacties
Max Verstappen houdt ook in zijn derde Formule 1 seizoen de gemoederen weer flink bezig. Zijn naam wordt dan ook veelvuldig gelinkt aan zowel Mercedes als Ferrari. Toch lijkt de kans klein dat Verstappen op korte termijn een overstap maakt.

Max Verstappen gaat nooit tweede viool spelen in de F1

Teambaas Horner liet al weten dat Red Bull graag met de Nederlander om de tafel wil om zijn contract tussentijds te verlengen. In Austin deed Horner er nog een schepje bovenop door te stellen dat Verstappen in staat is om een team om zich heen te bouwen.

In Austin kreeg Verstappen dan ook van de pers de vraag voorgelegd hoe hij hier tegen aankijkt.

"Hamilton en Vettel zitten allebei nog voor langere tijd bij Mercedes en Ferrari. Als ik iets absoluut niet ga doen dan is het wel om ergens als tweede rijder te gaan racen. Dan stop ik nog liever. Zij zullen ongetwijfeld ook niet op mij zitten te wachten als ploeggenoot, dus alleen als het team het echt wil gebeurt het. Alleen twee nummers één is nogal lastig, dat hebben Hamilton en Alonso bij McLaren wel bewezen."

Het contract van Verstappen loopt in principe nog tot eind 2019. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo is eind 2018 al een vrij man. De vraag is dan ook of het Red Bull lukt om de Australiër opnieuw aan zich te binden of dat de immer breedgrijnzende Ricciardo zijn geluk elders zoekt.

Ook Verstappen houdt rekening met een eventueel vertrek van zijn teamgenoot.

"Daniel is al 28 en wil natuurlijk ook graag races winnen. Wie weet wat hij gaat doen. Ik voel me bij Red Bull op mijn gemak, kan het met iedereen goed vinden en dat is ook heel belangrijk."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen