© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'In de Formule 1 moet je soms een klootzak zijn'

26 jul. 2017 12:51 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen heeft er maling aan als anderen kritiek hebben op zijn rijstijl. Vorig seizoen stond de Nederlander soms onder druk na klachten van andere coureurs over zijn manier van verdedigen. In Engeland zat Sebastian Vettel tot zijn grote frustratie ronden lang klem achter de Nederlander

Verstappen: 'Ik verwacht geen uitnodiging voor het verjaardagsfeestje van Vettel'

Voor de Red Bull coureur is het allemaal niet zo spannend als Vettel of andere coureurs kritiek op hem hebben. In een interview met Sport Bild laat Max Verstappen weten dat je soms ook een klootzak moet kunnen zijn.

"Sebastian heeft in het heetst van de strijd weer lopen mopperen, maar zo kennen we hem allemaal. Het kan mij echt niets schelen. Ik verwacht geen kerstkaart of uitnodiging voor zijn verjaardagsfeest."

"Jullie kunnen me van alles noemen en bijnamen geven, maar het interesseert me niets. Mad Max of wat dan ook. Het gaat allemaal langs me heen. In de Formule 1 moet je soms ook een klootzak kunnen zijn. Denk maar eens terug aan Michael Schumacher en hoe die soms reed."

"Aan het einde van de dag gaat het erom dat je als coureur races wint en wereldkampioen wordt. Een goede coureur heeft er maling aan of hij als een aardige kerel de geschiedenisboeken in gaat of niet."

De kleur van de auto interesseert me niet. Ik wil in de best mogelijke auto racen.
Max Verstappen
© Red Bull Contentpool

Max Verstappen staat bij Red Bull onder contract maar maakt een moeizaam seizoen door. De RB13 is niet snel genoeg en daarnaast ook nog eens onbetrouwbaar. De honger naar nieuwe zeges en een wereldtitel is groot. Daarbij maakt het de Nederlander niet uit in welke kleur auto hij moet rijden.

"Ik ken de grote historie van Ferrari in de Formule 1, maar die heeft Mercedes ook. Eerlijk gezegd interesseert het me niet welke kleur de auto heeft. Ik wil gewoon in de best mogelijke auto racen."

Bang om ooit teamgenoot van Sebastian Vettel te worden bij Ferrari is Verstappen niet. 

"Ricciardo is een grotere uitdaging dan Vettel. Toen ze in 2014 beide voor Red Bull reden was Daniel sneller. Met hem heb ik een goede band en we zijn nu ruim een jaar teamgenoten. We zijn nooit boos op elkaar en pushen ons op een positieve manier. Dat zie ik niet snel veranderen."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen