Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'In de tweede testweek zien we de echte snelheid van Red Bull'

De eerste testweek was niet de week van Red Bull en Max Verstappen. De koude temperaturen gooiden roet in het eten van de teams en diverse technische problemen hielpen niet mee.

De omstandigheden in Barcelona waren bar en boos. Kou, regen en zelfs sneeuw, alles kwam voorbij. Omstandigheden die testen erg lastig maakten voor de teams. Max Verstappen kende op beide testdagen technische problemen, maar maakt zich allerminst zorgen. Volgende week moet het veel beter gaan en zien we de ware snelheid van de Red Bull. "Op dit circuit met het nieuwe asfalt duurt het lang voordat je een fatsoenlijke tijd kan noteren. We hebben alleen korte runs gedaan van twee of drie ronden. Ik maak me dan ook geen zorgen." "Je weet dat Mercedes en Ferrari erg sterk zijn, maar ik ben best blij met onze auto tot op heden. De tweede testweek laat waarschijnlijk veel beter zien hoe wij ervoor staan in vergelijking met de andere teams."

Er is ook voor de fans geen reden tot paniek. Verstappen legt uit wat het team in de eerste week heeft getest. "Het gevoel is goed, maar we hebben te weinig goede runs kunnen maken. Het was veel checken van allerlei dingen, data verzamelen en data van de windtunnel vergelijken. Dat zijn belangrijke dingen om te doen, zeker als de omstandigheden zijn zoals ze waren", laat Max aan Racer.com weten. "Ik voel me goed en ben positief. Misschien laten de tijden nog wat anders zien, maar op dit asfalt moet je veel ronden rijden wil je snelle tijden noteren. Dat lukte op donderdag niet." Op dinsdag gaat de tweede testweek in Barcelona van start. Verstappen rijdt op woensdag en vrijdag, de andere twee dagen komt Daniel Ricciardo in actie in de RB14 van Red Bull.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden