Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: "In een Mercedes was ik wereldkampioen geworden"

Lewis Hamilton behaalde in 2018 zijn vierde wereldtitel in vijf seizoenen. Max Verstappen is ervan overtuigd dat hij ook kampioen was geworden in de Mercedes van de Brit.

Door de dominantie van Mercedes behaalde het team de afgelopen vijf seizoenen alle tien de te vergeven wereldtitels. Viermaal werd Lewis Hamilton kampioen bij de coureurs en eenmaal ging Nico Rosberg met de titel aan de haal. Ondertussen veroverde de Duitse renstal vijfmaal op rij de wereldtitel bij de constructeurs.

Max Verstappen is ervan overtuigd dat hij in 2018 wereldkampioen was geworden in de bolide van Lewis Hamilton, zo laat hij het AD weten. "Absoluut. De meeste coureurs waren wel kampioen geworden in die auto. Zeker omdat je een teamgenoot naast je hebt (Bottas red.) die niet zo snel is. Dan is het wel heel makkelijk om de punten op te rapen." De absolute nummer één positie van Hamilton bij Mercedes hielp hem daarbij. Volgens Verstappen zorgt het voor rust als je weet dat je binnen het team op handen wordt gedragen. "Hamilton knokte tegen Ferrari en dan moet je scherp blijven. Maar ik geloof dat hoe minder je teamgenoot is, des te relaxter je kan rijden. je weet dat het team dan volledig op je is ingesteld en dat maakt je alleen maar sneller."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje