Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Max Verstappen is een kampioen in wording'

Het F1-team van Red Bull Racing heeft goud in handen met Max Verstappen. De lieveling van het team kan steevast rekenen op lovende woorden van teambaas Christian Horner.

Horner vergelijkt Sebastian Vettel en Max Verstappen met regelmaat en maakt er geen geheim van dat Red Bull eenzelfde scenario voor ogen heeft als met de Duitser. Als jong talent kwam Vettel razendsnel bij het team terecht en daar begon een succesreeks. Van de eerste overwinning in 2009 voor Red Bull, tot en met vier wereldtitels op rij in de periode 2010 tot en met 2013. Volgens Horner is Verstappen een kampioen in wording en is het aan Red Bull om hem een competitieve auto te geven. Zijn concurrenten voor de komenden jaren zijn duidelijk: Hamilton en Vettel. " Sebastian haalde vier titels op rij met ons en hij is nu pas 30. Hamilton heeft nu zijn vierde titel op zijn naam staan en is begin 30. Ik ga er vanuit dat hij de komende jaren nog doorgaat," laat Horner aan Sky Sports weten. " Max is pas 20 jaar. Ik denk dat als we hem een competitieve auto geven hij absoluut een kampioen in wording is. Je ziet bij alle grote coureurs dat zij er op de belangrijke momenten staan en dat is exact wat Max doet."

Lewis Hamilton was de afgelopen jaren de te kloppen man, maar Horner verwacht een gevecht met Verstappen, Vettel en Ricciardo erbij voor de ereplaatsen. " Lewis presteert op zijn hoogste niveau ooit. Hopelijk blijft hij nog een aantal jaren in de F1. Ik denk dat Max, Daniel en Sebastian fantastische coureurs zijn die wiel aan wiel kunnen vechten. Ik heb veel vertrouwen in onze coureurs en dat zij de strijd aan kunnen gaan met Lewis. Hopelijk zien we een mooi gevecht wat ook erg goed is voor de sport." De laatste vier seizoenen werd Mercedes eenvoudig wereldkampioen en pakte het alle acht de titels. Hamilton won drie keer de titel bij de coureurs en Rosberg eenmaal. Red Bull hoopt dat het de uitstekende vorm van de laatste races door kan trekken naar 2018.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden