Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Max Verstappen is voorstander van aparte Formule 1 voor vrouwen

Onlangs lanceerde niemand minder dan voormalig ontwikkelingsrijder Carmen Jorda het plan dat er een aparte Formule 1 voor vrouwelijke coureurs moet gaan komen. Het kwam haar op harde kritiek van haar collega's te staan. Toch vindt Max Verstappen dat Jorda misschien wel een punt heeft.

Veel vrouwelijke coureurs zien er totaal geen heil in dat er een aparte Formule 1 voor vrouwen moet komen. Zij vinden dat vrouwen net zo geschikt zijn voor de Formule 1 als hun mannelijke concurrenten.

Toch lukt het maar weinig vrouwelijke coureurs om überhaupt bij een Formule 1 team binnen te komen, laat staan dat ze in actie komen tijdens vrije trainingen of testdagen.

Ook Max Verstappen ontkomt er niet aan om zijn visie hierop te geven tijdens het exclusieve interview dat Ziggo Sport met de drievoudig GP-winnaar had.

"Fysiek gezien is de Formule 1 denk ik te zwaar voor vrouwen. Wij hebben het op bepaalde circuits al zwaar, dan is het voor een vrouw nog zwaarder. Daarnaast denk ik ook dat het moederinstinct een rol gaat spelen."

Natuurlijk wil interviewer Wilfried de Jong dan van de Monegask weten wat hij hier precies mee bedoeld.

"Ik denk dat ze heel anders reageren dan mannen. Zoals bij de start bijvoorbeeld of bij het maken van inhaalacties. Ik denk dat vrouwen daar veel meer bij nadenken. Misschien denken ze dan ook wel aan hun kinderen, dat is puur instinct. Dat betekent natuurlijk niet dat ze minder zijn. "

Volgens Verstappen biedt een aparte Formule 1 klasse voor vrouwelijke coureurs dan ook uitkomst maar ziet hij dit niet zo gauw gebeuren.

"Misschien is een aparte F1 voor vrouwen wel een optie. Dat zie je natuurlijk ook in andere sporten waar vrouwen en mannen hun eigen wedstrijden hebben. Er moeten alleen wel minimaal 20 vrouwen zijn die op dat niveau kunnen racen. Die zijn er op dit moment nog lang niet. Hooguit een stuk of acht. Ik denk dat het dus nog wel even duurt voor ze een eigen Formule 1 gaan krijgen."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Marko zeker: "In GP Australië zien we een andere Verstappen"