Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen jaagt op podiumplek in GP Frankrijk

Max Verstappen begint om 16.10 uur vanaf de vierde startplek aan zijn allereerste GP van Frankrijk. In de kwalificatie liep nog niet alles naar wens maar onze landgenoot is optimistisch gestemd voor de race en denkt dat het podium haalbaar is.

De coureurs van Ferrari starten in tegenstelling tot de heren van Mercedes en Red Bull op de ultrasofts en kunnen daar bij de start voordeel uit halen. Verstappen hoopt dan ook dat een langere eerste stint hem het gewenste podium oplevert. "Ik denk dat starten op de supersofts voor ons de beste keuze is. Ook Mercedes doet dit, alleen bij Ferrari denken ze er blijkbaar anders over. Hierdoor heeft Vettel bij de start wat meer grip maar hopelijk kunnen wij daarna langer doorrijden op onze banden." Meer dan P3 lijkt er voor de Nederlander niet in te zitten aangezien het gat met Mercedes behoorlijk groot is op het circuit van Paul Ricard. Regen en enige chaos zijn dan ook zeer welkom bij de Red Bull coureur.

Verstappen maakt zich vooralsnog weinig zorgen om het verschil met Mercedes en focust zich volledig op zijn eigen race. "Zo'n gat is vrij normaal als wij zelf de balans niet goed voor elkaar hebben. Wij moeten de afstelling echt perfect hebben om bij Mercedes in de buurt te komen, vooral omdat we op de rechte stukken altijd tijd verliezen. Maar nee, ik maak me daar nog geen zorgen over." Na afloop van de kwalificatie klaagde Verstappen over een gebrek aan grip maar hij verwacht dat dit in de race geen invloed verder heeft. "Tijdens de race push je toch iets minder hard, dus dan is dat probleem ook minder groot. De problemen die we tijdens de kwalificatie hadden, spelen in de race een minder grote rol."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje