Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen jaagt op revanche in GP van Bahrein

Ongetwijfeld had Max Verstappen zich meer voorgesteld van de GP van Australië dan een zesde plek, maar met twee races achter elkaar krijgt de jonge Red Bull coureur volop kansen om zich te revancheren.

In Melbourne verloor Verstappen direct bij de start zijn plek aan de sterk rijdende Magnussen waardoor hij wist dat het een lastige middag ging worden. "Als ik bij de start op de eerste plaats was beland, had niemand mij nog ingehaald. Al was ik een seconde langzamer gaan rijden, je komt er toch niet voorbij", aldus Verstappen tegenover het AD. In de eindfase zat Verstappen klem achter Fernando Alonso en ondanks dat de Nederlander duidelijk sneller was, kon hij geen moment een aanval plaatsen. Verstappen is natuurlijk een racer pur sang maar berust op zo'n moment in zijn 'lot'. "Ik wist dat het toch niet ging lukken dus dan ben je heel relaxt. Je probeert hem dan onder druk te zetten in de hoop dat hij een foutje maakt. Je volgt en doet gewoon je ding."

Verstappen heeft na de openingsrace in Australië wat tijd vrijaf genomen maar de focus ligt nu weer volledig op het racen. De 20-jarige is dan ook blij dat er met Bahrein en China nu twee races achter elkaar zijn. "Ik ben wel fan van back-to-back races. Het is fijn om de bal aan het rollen te houden. Na de eerste race wil je direct weer racen. Bij een goed resultaat wil je dat graag voortzetten en na een slecht weekend, wil je het zo snel mogelijk goedmaken."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"