Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Max Verstappen: "Je verwacht niet dat een achterblijver je race verziekt"

Na afloop van de Grote Prijs van Brazilië ging het niet om de overwinning van Lewis Hamilton of de constructeurstitel van Mercedes, maar om de duwpartij tussen Max Verstappen en Esteban Ocon na afloop van de race. Verstappen ging verhaal halen bij de Fransman nadat deze hem naar eigen zeggen had beroofd van een overwinning. De 21-jarige Red Bull-coureur vindt het meer dan logisch dat hij niet blij was met de actie van Ocon.

"Het interesseert me niet wat andere mensen hiervan zeggen. Ik had kunnen winnen en als je op deze manier de race verliest, dan ben ik daar niet blij mee. Vooral als je ook nog zo'n dom antwoord van Ocon krijgt als je verhaal bij hem gaat halen. Het zou vreemd zijn geweest als ik hem de hand had geschud", aldus Verstappen na afloop tegenover de pers.

In ronde 44 kwam het tot een aanrijding tussen de beide kemphanen. Ocon was onderweg op de supersofts en probeerde zich te ontdoen van een ronde achterstand door Verstappen in te halen. Een botsing was het gevolg waarbij Verstappen de leiding in de race verloor aan Hamilton en uiteindelijk genoegen moest nemen met de tweede plek.

"Ocon kwam uit de pitstraat en natuurlijk heeft hij het recht om mij in te halen zodat hij zich kan ontdoen van een ronde achterstand, maar hij nam daarbij teveel risico's in mijn ogen. Hij werd hiervoor ook bestraft, dus dat zegt genoeg, lijkt mij."

"Natuurlijk kun je na afloop heel gemakkelijk roepen dat ik hem meer ruimte had moeten geven, maar zo werkt het niet. Ik lag aan de leiding en ben aan het racen waarbij ik niet verwacht dat een achterblijver mijn race verziekt."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Esteban Ocon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt