© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Jos en ik zijn beide eigenwijs'

29 jan. 2018 06:25 Ruud Dimmers 0 reacties
Vader Jos Verstappen en zoon Max waren jarenlang onafscheidelijk. Vanaf het moment dat Max op jonge leeftijd deelnam aan karting stond vader Jos altijd aan zijn zijde. Het bracht ze uiteindelijk in de top van de Formule 1.

Max Verstappen luisterde in Maleisië niet naar Jos

De jarenlange samenwerking tussen het duo Verstappen verliep altijd in goed overleg vertelt Max. Twee sterke karakters die het niet altijd eens waren, maar wel het maximale haalden uit de mogelijkheden.

"Natuurlijk hadden we soms onze meningsverschillen, maar Jos had negen van de tien keer gelijk. Ik vertrouwde daarom ook vaak op zijn mening."

"We hebben allebei sterke karakters, dat zit in ons bloed en heeft ervoor gezorgd dat we het tot de Formule 1 hebben geschopt. Als we deze drive niet hadden, dan reden we nu nog in de go-karts."

Ik vertrouw Jos, maar ik maak mijn eigen keuzes
Max Verstappen

Naarmate Max Verstappen ouder werd maakte hij vaker zijn eigen keuzes. Eenmaal bij Red Bull kreeg Jos meer een positie aan de zijlijn. Zijn taak zat erop en Max is in goede handen, zo liet Verstappen senior weten.

"Ik vertrouw hem, maar dat wil niet zeggen dat ik niet mijn eigen keuzes maak", laat Max weten. "Een goed voorbeeld daarvan is Maleisië vorig jaar. We hadden enkele nieuwe onderdelen op de auto. Bij Daniel werkten ze niet, maar ik was ervan overtuigd dat ze goed uit zouden pakken voor mij ondanks moeilijkheden met onze set-up."

"Ik besloot om ze op de auto te zetten. Tijdens de vrije trainingen kregen we het niet voor elkaar, maar ik bleef volhouden dat het er tijdens de kwalificatie uit zou komen. Mijn vader kwam naar me toe en zei dat ik de onderdelen niet moest gebruiken. Ik hield echter vol."

"Uiteindelijk kwalificeerden we onszelf al derde, wat een geweldig resultaat voor onze auto was. Naderhand liep ik naar Jos toe en zei 'ik zei het je toch'. Natuurlijk kon hij erom lachen, hij was blij met mijn keuze."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen