Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Max Verstappen kan 30 tot 35 miljoen per jaar verdienen bij Red Bull'

Het nieuwe contract van Formule 1 coureur Max Verstappen betekent ook financieel gezien een flinke sprong vooruit. Volgens diverse media kan de Nederlander liefst 30 tot 35 miljoen per seizoen verdienen bij Red Bull Racing.

Met zijn nieuwe contract behoort Max Verstappen ook financieel gezien tot de absolute top binnen de Formule 1. De Nederlander komt in het rijtje van Fernando Alonso, Sebastian Vettel en Lewis Hamilton. Coureurs die allemaal tussen de 30 en 40 miljoen per jaar verdienen. Na de presentatie van de nieuwe deal van Verstappen werd door diverse media gemeld dat dit gepaard ging met een bedrag van ongeveer 10 miljoen per seizoen. Het Duitse Auto Motor und Sport meldde dit weekend dat het liefst om 30 miljoen per jaar ging. De Telegraaf deelt die mening. Eerder kwam de krant nog met een bedrag van 10 miljoen naar voren, maar vandaag meldt het dat Max Verstappen liefst 30 tot 35 miljoen per jaar kan verdienen bij Red Bull.

" Het is inmiddels duidelijk dat de circa 10 miljoen euro alleen zijn basissalaris betreft. Voor het tekenen van zijn tot 2020 lopende contract ontvangt hij nog een jaarlijkse bonus van ruim 20 miljoen, waardoor zijn inkomsten tussen de 30 en 35 miljoen euro schommelen", meldt De Groot in zijn column. Daarmee wordt Verstappen de best betaalde Nederlandse sport. Honkballer Kenly Jansen, goed voor 15 miljoen exclusief sponsorinkomsten, was momenteel de best betaalde Nederlandse sporter.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi