© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Max Verstappen kan 30 tot 35 miljoen per jaar verdienen bij Red Bull'

01 nov. 2017 11:19 Ruud Dimmers 2 reacties
Het nieuwe contract van Formule 1 coureur Max Verstappen betekent ook financieel gezien een flinke sprong vooruit. Volgens diverse media kan de Nederlander liefst 30 tot 35 miljoen per seizoen verdienen bij Red Bull Racing.

Verstappen kan best betaalde Nederlandse sporter worden

Met zijn nieuwe contract behoort Max Verstappen ook financieel gezien tot de absolute top binnen de Formule 1. De Nederlander komt in het rijtje van Fernando Alonso, Sebastian Vettel en Lewis Hamilton. Coureurs die allemaal tussen de 30 en 40 miljoen per jaar verdienen.

Na de presentatie van de nieuwe deal van Verstappen werd door diverse media gemeld dat dit gepaard ging met een bedrag van ongeveer 10 miljoen per seizoen. Het Duitse Auto Motor und Sport meldde dit weekend dat het liefst om 30 miljoen per jaar ging.

De Telegraaf deelt die mening. Eerder kwam de krant nog met een bedrag van 10 miljoen naar voren, maar vandaag meldt het dat Max Verstappen liefst 30 tot 35 miljoen per jaar kan verdienen bij Red Bull.

"Het is inmiddels duidelijk dat de circa 10 miljoen euro alleen zijn basissalaris betreft. Voor het tekenen van zijn tot 2020 lopende contract ontvangt hij nog een jaarlijkse bonus van ruim 20 miljoen, waardoor zijn inkomsten tussen de 30 en 35 miljoen euro schommelen", meldt De Groot in zijn column.

Daarmee wordt Verstappen de best betaalde Nederlandse sport. Honkballer Kenly Jansen, goed voor 15 miljoen exclusief sponsorinkomsten, was momenteel de best betaalde Nederlandse sporter.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen