Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen kansrijk voor top klassering in Maleisië

Max Verstappen komt dit weekend in actie tijdens de Formule 1 race in Maleisië. Op het circuit van Sepang lijken er wederom kansen te liggen voor de Nederlander op een mooi resultaat.

Op het Sepang International Circuit presteerde Red Bull in het verleden uitstekend. Zo scoorde het vorig seizoen een prachtige 1-2 met Daniel Ricciardo en Max Verstappen. Dit seizoen is de concurrentie vooraan groot, maar het team van Red Bull laat een goede progressie zien. Sinds 2010 was er geen enkel ander team dat meer overwinningen behaalde in Maleisië dan Red Bull. De lange rechte stukken zijn in het nadeel van Verstappen en zijn Renault-motor, maar in de langzame en medium snelle bochten kan de RB13 tijd goedmaken op de concurrentie. Die concurrentie komt wederom van Ferrari en Mercedes. Sebastian Vettel is 'mister' Maleisië met vier overwinningen in de afgelopen zeven jaar. Concurrent Lewis Hamilton scoorde pas één zege.

Goed nieuws voor de racefans is dat de kans op regen groot is dit weekend. We hebben in het verleden al diverse prachtige regenraces gezien in Sepang, waaronder de editie van 2001 waarin vader Jos Verstappen een hoofdrol had. Valt voor Max dit jaar alles op zijn plaats? Vanzelfsprekend is het hele raceweekend in Maleisië live te volgen op Racingnews365 met het laatste nieuws, live timing en een deskundige liveblog.

Viaplay
x
Hulkenberg Op weg naar nieuw F1-team