© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen kiest hoogtepunten van het jaar

13 dec. 2018 11:33 Jan van der Burgt 0 reacties
Het jaar 2018 gaat de boeken in als het beste jaar van Max Verstappen tot dusver. Hij won twee Grands Prix, maar kende nog enkele hoogtepunten meer.

Als Daniel Ricciardo Max Verstappen in een laatste één-op-één van Red Bull vraagt naar zijn mooiste overwinning van het seizoen, komt Verstappen uit bij de Grand Prix van Oostenrijk: "Die zege kwam totaal onverwacht en natuurlijk zaten er ontzettend veel Nederlanders naast de baan. Bovendien won ik in een Red Bull op de Red Bull Ring."

Als Ricciardo hem even later vraagt naar enkele andere hoogtepunten, zeges uitgezonderd, komt Verstappen met de Grand Prix van Singapore op de proppen: "Ondanks de problemen met de Renault-motor, wist ik de auto op de eerste startrij te zetten op twee tienden van Lewis Hamilton."

"De race in Austin was mij een ander hoogtepunt. Ik startte daar als zestiende en na een leuke race wist ik daar alsnog naar het podium te rijden, voor het eerst in mijn carrière. Daar bewaar ik mooie herinneringen aan."

Voor een hoogtepunt weg van het circuit, blikt de Nederlander samen met Ricciardo terug naar het promotie-evenement voorafgaand aan de Grand Prix van Azerbeidzjan: "We hielpen daar enkele Lada's de vernieling in. Weet je nog dat ik die kuil over het hoofd zag? We hadden daar eigenlijk over de kop moeten slaan, het is wel jammer dat dat niet is gebeurd", grapt Verstappen. Ricciardo knikt met zijn welbekende gulle lach instemmend toe.

Bekijk de video van het grappende tweetal hieronder:

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen