© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen kiest voor hypersofts voor F1 GP Canada

29 mei 2018 13:59 Jan van der Burgt 0 reacties
Max Verstappen neemt naar de Grand Prix van Canada verreweg de meeste hypersofts mee. Mercedes durft daarentegen niet te kiezen voor de hypersofts, waar ik het in Monaco niet mee uit de verf kwam.

Mercedes durft het niet aan op de hypersofts

Red Bull neemt voor Max Verstappen en Daniel Ricciardo acht sets van de hypersofts mee naar het Circuit Gilles Villeneuve in de Canadese miljoenenstad Montreal. Daarnaast beschikken ze over drie setjes van de ultrasofts en twee setjes van de supersofts.

Waar alle teams zeven of acht setjes van de hypersofts meenemen naar Canada neemt Mercedes genoegen met vijf setjes voor Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Mercedes kampte in Monaco met grote slijtageproblemen op die zachtste compound en dus zet Mercedes meer dan de concurrentie in op het hardere rubber.

In Monaco droeg het enorme verschil in performance tussen de hypersofts en de overige banden niet bij aan een spannende race, omdat inhalen niet mogelijk bleek. In Canada zal er opnieuw worden gekeken wat de hypersofts in racetrim kunnen betekenen voor de verschillende strategieën van de teams.

© Pirelli

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen