Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen kiest voor zachtste banden voor GP Hongarije

Max Verstappen heeft tijdens de GP van Hongarije de beschikking over liefst 10 setjes van de supersoft band. Voor het eerst dit jaar zien we een afwijkende bandenstrategie tussen de Red Bull coureurs onderling.

Bandenleverancier Pirelli heeft de medium, soft en supersoft banden meegenomen naar de Hungaroring. De coureurs hebben dertien setjes beschikbaar, maar moeten van iedere compound minimaal één set selecteren. Max Verstappen koos ervoor om de verplichte set van de medium band te selecteren, gevolgd door twee setjes van de softs en tien setjes van de supersofts. Daarmee heeft hij in vergelijking tot zijn concurrenten één setje meer van de supersofts ter beschikking en een setje minder van de soft banden.

Het meest behouden is het team van Haas F1 dat liefst vier set van de soft banden heeft en slechts acht sets van de supersoft banden. Over het algemeen zijn de teams eensgezind over de bandenkeuze voor Hongarije. Pirelli verwacht dat een tweestopper de snelste strategie is, waarbij de keuze supersoft-soft-supersoft of supersoft-supersoft-soft de meest voor de hand liggende is. De medium band zal naar verwachting niet gebruikt worden.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi