Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Kimi en ik zijn oké'

Max Verstappen staat aan de vooravond van zijn vierde volledige Formule 1-seizoen. Max Verstappen is niet meer die 'nieuwe, snelle jongen', maar een gevestigde naam. Zo wordt hij tegenwoordig dan ook behandeld.

Max Verstappen zorgde in het recente verleden nog al eens voor opschudding door zijn agressieve manier van verdedigen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het blokken van Kimi Raikkonen op Kemmel Straight op Spa in 2016. Het waren acties waarmee hij zich niet geliefd maakte bij de concurrentie, maar waar hij in zijn ogen ook niks verkeerd mee deed. "Er staat nergens in de reglementen dat wat ik deed illegaal was" , zo doet Verstappen zijn verhaal ten overstaan van The Guardian . "Ze hebben niet voor niets de regels aangepast en die na enkele Grand Prixs weer teruggedraaid. Ik had niets verkeerd gedaan. Ja, ik zocht de limiet op, maar dat is ook wat je als coureur behoort te doen."

Verstappen geeft aan dat de kritiek wat hem betreft voortkwam uit ongenoegen dat een 'nieuwe, snelle gast' het de gevestigde orde lastig wist te maken: "Dan weet je de spotlights op je gericht. Die jongens houden daar niet van. Maar als ze me ten onrechte aanvielen, zei ik ze dat ook. Ik bleef mezelf." Of Raikkonen bijna twee jaar later fatsoenlijk met Verstappen door één deur kan? "Kimi en ik zijn nu oké. Als coureurs doet er zich altijd wel een aantal momenten voor waarop je elkaars bloed kunt drinken, maar niet veel later begin je dan weer met een schone lei."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"