© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen klokt vijfde tijd, Hamilton snelste in tweede training China

13 apr. 2018 09:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Lewis Hamilton heeft de tweede training voor de GP van China als snelste afgesloten. De verschillen in de top waren erg klein, zo zat de gehele top vier binnen een tiende van een seconde. Max Verstappen gaf uiteindelijk drie tienden toe op Hamilton.

Uitstekende racepace Max Verstappen

De tweede vrije training begon relatief rustig waarbij de teams allen kozen voor de medium of soft banden. Het was daarbij Mercedes dat in de openingsfase het snelste was. Diverse coureurs hebben moeite om hun auto in het rechte spoor te houden. Zo zien we onder andere Grosjean en Stroll achterstevoren staan.

Met een klein uur te gaan werden de snelle ultrasoft banden gemonteerd en noteerde Hamilton een 1.33,482, waarmee hij Bottas nipt voor bleef. Max Verstappen kende deze keer een foutloze ronde en ging naar de derde tijd op drie tienden.

De beide Ferrari's gingen de Nederlander nog voorbij en de top vier stond binnen een tiende van elkaar. Verstappen volgde op drie tienden van de snelste tijd.

Het tweede deel van de training werd door de teams gebruikt om langere runs te rijden. Daarbij concentreerden de coureurs zich op het vinden van de juiste afstelling voor de race.

Hamilton, Vettel en Verstappen ontliepen elkaar daarbij niet veel met rondetijden die tussen de 1.38,6 en 1.39,0 laten op de ultrasoft banden. Naarmate de banden ouder werden liepen de rondetijden gelijkmatig op. Daarbij was het opvallend dat de tijden van Vettel snel opliepen.

De coureurs wisselden de ultrasofts in voor een run op de soft of medium compound banden. Opvallend daarbij was goede tempo van de medium band ten opzichte van de soft compound.

Stoffel Vandoorne moest zijn McLaren stilzetten omdat hij een los achterwiel had. Het zoveelste incident dit jaar met loszittende wielen in de Formule 1.

In de slotminuten van de training begon het te regenen en kozen de coureurs ervoor om naar de pits terug te keren. De uitslag veranderde niet meer, waardoor Hamilton de sessie als snelste afsloot. De verschillen in de top waren daarbij erg klein.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen