© Getty Images / Red Bull

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen koestert mooie herinneringen aan Maleisië en Singapore

22 sep. 2017 15:04 Ruud Dimmers 0 reacties
De Grand Prix van Maleisië was vorig jaar het hoogtepunt van het seizoen voor Red Bull. Met een 1-2 voor Ricciardo en Verstappen werd het beste resultaat van 2016 behaald. Direct na deze GP staat de Grand Prix van Japan op de kalender. Aan Suzuka koestert Max Verstappen warme herinneringen: In 2014 maakte hij daar zijn F1-debuut.

Verstappen keert terug op voor hem speciale banen

De GP van Maleisië draaide uit op een 1-2 voor Red Bull, waarbij Max Verstappen en Daniel Ricciardo een hevig gevecht hadden voor de leiding van de race.

"Vorig jaar hadden we een mooie 1-2 in Maleisië. Daniel en ik hadden een gaaf wheel-to-wheel gevecht, maar we gaven elkaar genoeg ruimte en kregen het publiek op de banken. We behaalden er een fantastisch resultaat voor het team."

Na de hitte in Singapore rijden de coureurs volgende week in Maleisië waar de omstandigheden soortgelijk zijn. Verstappen zelf heeft zich goed voorbereid op deze races.

"Singapore en Maleisië zijn twee erg warme en vochtige races. Doordat ze direct achter elkaar vallen maakt dit het eenvoudiger voor ons qua training en voorbereiding op deze condities. Desondanks blijft het fysiek altijd zeer uitdagend. Dat geldt ook voor onze pitcrew die de hele dag in hun overalls loopt. Ik weet zeker dat die mannen ook een paar kilo's verliezen tijdens het weekend."

Direct na de GP van Maleisië verhuist het Formule 1 circuit naar Japan, waar een week later de race op Suzuka op de kalender staat. Een circuit waaraan Max Verstappen goede herinneringen koestert. In 2014 maakt hij er voor Scuderia Toro Rosso zijn F1-debuut tijdens de eerste vrije training.

"Tussen de races door brengen we wat tijd in Tokyo door voordat we naar Suzuka afreizen. Japan is een land met veel nieuwe ervaringen en het is gaaf om er enkele dagen door te brengen voor de start van het GP-weekend."

"Veel mensen zeggen dat de Japanse F1-fans een tikkeltje gek zijn, maar ik vind ze gewoon erg gepassioneerd wat mooi is om te zien."

"Suzuka zal altijd een speciale plaats zijn voor me aangezien ik daar mijn F1-debuut maakte en het is een echte old-school circuit. Mijn favoriete bocht is de Esses in de eerste sector, maar het is tevens de lastigste sector van het circuit. Je moet hard werken om je set-up daar goed voor elkaar te hebben."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen