© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen komt seconde tekort tijdens kwalificatie

07 okt. 2017 09:31 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen start de Grand Prix van Japan vanaf een vierde positie. De Nederlander was na afloop erg realistisch. Een week lang werd het team van Red Bull geacht om in staat te zijn om vooraan mee te doen, maar in Japan zagen we een herhaling van het beeld van het hele seizoen.

Verstappen realistisch na confronterende kwalificatie

Max Verstappen kwalificeerde zichzelf als vijfde, maar profiteert van een gridstraf van Bottas. Hierdoor bezet Red Bull wederom de tweede startrij, maar het team zal niet tevreden zijn. Het gat met Hamilton was liefst een volle seconde en ook Vettel was zes tienden sneller.

Verstappen was uiteindelijk een paar duizendsten langzamer dan teamgenoot Ricciardo. Na een foutje in de eerste ronde in Q3, moest het in de slotronde gebeuren. Voor de camera's van Ziggo Sport deed Max zijn verhaal.

"Ik rij met meer downforce dan Daniel. Dus ben wat sneller in de bochten en wat langzamer op de rechte stukken. Morgen moet uitwijzen wat de beste keuze was. Als je minder benzine hebt dan krijg je automatisch wat meer grip, dus dan kan je met minder vleugel op zich wel goed gaan. Morgen wordt het een stuk warmer, dus ik ben benieuwd wat dat brengt."

"Natuurlijk had ik er liever voorgestaan, maar als ik kijk waar ik vandaan kom na mijn eerste run in Q3 dan was dit wel OK."

De hele kwalificatie was Verstappen sneller dan zijn teamgenoot, maar in Q3 lukte het net niet. De reden daarvoor was een aanpassing in de set-up en een foutje in de eerste run.

"Ik had meer vleugel voor gezet, maar de auto reageerde daar heel gevoelig op. Ik ben toen voor mijn laatste run weer teruggegaan naar de oude afstelling, maar dan zit je niet lekker in je ritme. Normaal ga je tijdens een kwalificatie iedere ronde wat harder. Mijn laatste rondje was op zich wel redelijk OK."

"We zijn hier gewoon te langzaam, maar dat is nu eenmaal zo. Dit was het maximale voor ons."

Morgen tijdens de race liggen de temperaturen aanzienlijk hoger, wat in het voordeel van de Red Bull's moet zijn. Het gat met Mercedes is echter wel gigantisch. Met een overwinning is Verstappen dan ook totaal niet bezig.

"Het is moeilijk te voorspellen, aangezien we alleen lange runs tijdens de eerste training hebben gereden. Als je tijdens de kwalificatie een seconde per ronde tekort komt, dan denk ik niet dat je tijdens de race voor de overwinning kan vechten."

Wie wint de GP van Japan en op welke positie finisht Max? Voorspel en win een gave cap!

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen