© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen krijgt beschikking over nieuwe MGU-K bij GP Oostenrijk

25 jun. 2018 14:59 Ruud Dimmers 1 reacties
Motorleverancier Renault heeft eindelijk de nieuwe versie van de MGU-K gereed. Dit weekend kunnen de teams van Renault, Red Bull en McLaren het nieuwe onderdeel gebruiken.

Renault brengt langverwachte upgrade

De nieuwe MGU-K moet efficiënter, lichter en betrouwbaarder zijn dan zijn voorganger. Dit is goed nieuws voor Verstappen en Ricciardo, maar er kleeft een keerzijde aan.

Beide coureurs zijn al door het maximale aantal MGU-K's heen dat ze per seizoen mogen gebruiken. Overstappen naar een nieuw exemplaar betekent direct een gridstraf van 10 plaatsen. Op de Red Bull Ring, de thuisrace van Red Bull, is dit wel het laatste waar het team op zit te wachten.

Het is dan ook zeer aannemelijk dat Red Bull de upgrade niet in  Oostenrijk gebruikt. "Het onderdeel is beschikbaar voor al door Renault aangedreven auto's. Dit is een versie waarnaar we lang hebben uitgekeken", laat Abiteboul aan Autosport.com weten.

"Het is wel zorgelijk dat niet alle teams ervoor kiezen om de nieuwe MGU-K te gebruiken. Ze lopen met de oude versie een groter risico op betrouwbaarheidsproblemen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen