Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen krijgt betere brandstof in Singapore

Nieuwe brandstof moet Verstappen en Ricciardo vooruit helpen in Singapore. Op het stratencircuit hoopt Red Bull hoge ogen te kunnen gooien en brandstofleverancier ExxonMobil komt met een brandstofupgrade.

Wonderen moeten niet direct verwacht worden van de nieuwe brandstof, maar Exxonmobil geeft aan dat het op het gebied van brandstof en olie in totaal dit seizoen een kleine twee tienden aan tijdwinst heeft geboekt. De nieuwe brandstof moet in Singapore weer wat voordeel opleveren. Red Bull hoofdengineer Paul Monaghan onderschrijft de progressie gedurende het seizoen: “Naar schatting levert het een tiende op bij een circuit waarop motorvermogen een grote rol speelt."

ExxonMobil is ook al druk bezig met de brandstof voor de motor van 2018. Er staan op dit moment vier verschillende brandstofmengels klaar. " We wachten nu op de componenten voor de volgende motor zodat we deze kunnen testen. Er staan op dit moment vier brandstofmengels klaar, waarvan wij verwachten dat deze een volgende stap zijn. We willen een nieuwe technologie testen eind dit jaar, zodat we volgend jaar weer brandstofupgrades hebben."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden