© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen krijgt betere brandstof in Singapore

01 sep. 2017 11:53 Ruud Dimmers 0 reacties
Nieuwe brandstof moet Verstappen en Ricciardo vooruit helpen in Singapore. Op het stratencircuit hoopt Red Bull hoge ogen te kunnen gooien en brandstofleverancier ExxonMobil komt met een brandstofupgrade.

Red Bull zet alles op alles voor GP Singapore

Wonderen moeten niet direct verwacht worden van de nieuwe brandstof, maar Exxonmobil geeft aan dat het op het gebied van brandstof en olie in totaal dit seizoen een kleine twee tienden aan tijdwinst heeft geboekt. De nieuwe brandstof moet in Singapore weer wat voordeel opleveren.

Red Bull hoofdengineer Paul Monaghan onderschrijft de progressie gedurende het seizoen: “Naar schatting levert het een tiende op bij een circuit waarop motorvermogen een grote rol speelt."

ExxonMobil is ook al druk bezig met de brandstof voor de motor van 2018. Er staan op dit moment vier verschillende brandstofmengels klaar.

"We wachten nu op de componenten voor de volgende motor zodat we deze kunnen testen. Er staan op dit moment vier brandstofmengels klaar, waarvan wij verwachten dat deze een volgende stap zijn. We willen een nieuwe technologie testen eind dit jaar, zodat we volgend jaar weer brandstofupgrades hebben."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen