Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen krijgt geen voorkeursbehandeling bij Red Bull

Ondanks dat Red Bull aanzienlijk meer verwacht van Max Verstappen dan van de onervaren Pierre Gasly, krijgt de Nederlander geen voorkeursbehandeling binnen het team.

Het vertrek van Daniel Ricciardo is een grote aderlating voor het team van Red Bull Racing. De Australiër reed sinds 2014 voor het team en zijn positie wordt nu overgenomen door Pierre Gasly die slechts één seizoen F1-ervaring heeft.

"Het is net als bij Vettel een groot gemis. Het is jammer, omdat hij ook erg goed paste bij Red Bull. We hadden twee coureurs die ook op de baan goed presteerden", blikt Marko terug bij Motorsport Magazin. De Red Bull-adviseur heeft nu met Max Verstappen een absolute nummer één binnen het team, maar van een voorkeursbehandeling is geen sprake. "Met Gasly komt er een jonge coureur. Het is duidelijk dat hij zich aan moet passen aan de spelregels die Red Bull heeft." "De situatie is eenvoudig: Max heeft veel meer ervaring en routine. Gasly kan vrijer racen, hij moet alleen wel presteren. Ze krijgen dezelfde behandeling."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'