Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Kunnen wereldkampioen worden met mindere motor'

Formule 1 coureur Max Verstappen is helder in zijn doelen: Wereldkampioen worden in de F1. Het liefste in 2018 al met Red Bull.

De teams leggen momenteel de laatste hand aan hun nieuwe bolides voor het F1-seizoen. Max Verstappen en Daniel Ricciardo komen in actie in de RB14 van het team van Red Bull. Aangedreven door de minder krachtige Renault-motor, waardoor het team vermogen moet zien te compenseren ten opzichte van Ferrari en Mercedes. Desondanks heeft Verstappen veel vertrouwen in het nieuwe jaar, zo laat hij Sport Bild weten. "Ik wil zo snel al mogelijk wereldkampioen worden". Om het record van jongste F1-coureur ooit te verbreken heeft de Nederlander nog een paar jaar. Verstappen is eind dit seizoen pas 21. "Dat Red Bull ook met een mindere motor kampioen kan worden hebben ze vier jaar op rij bewezen", klinkt het vol vertrouwen.

Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko heeft veel vertrouwen in het nieuwe seizoen. "We zijn klaar voor 2018. In de voorgaande jaren hadden we bij de start van het seizoen vaak technische problemen. Nu loopt alles via plan. Ik ben er zeker van dat we vanaf de eerste test competitief zijn en onze sterke serie van het einde van 2017 voort kunnen zetten." Max Verstappen scoorde in de maand oktober het meeste WK-punten van alle coureurs met onder meer twee zeges en een tweede plaats.

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China