© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Kwalificatie was niet top'

30 jun. 2018 19:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen is niet erg tevreden met zijn kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk. De Nederlander moest genoegen nemen met P5, maar had op meer gehoopt.

Max Verstappen worstelde met de balans van de RB14

Verstappen pakte in de slotfase van de kwalificatie nog wel even de vijfde plaats af van de opvallend sterke Romain Grosjean. Maar ook over die ene ronde is Max Verstappen niet tevreden:

"De laatste ronde was ook niet geweldig. We staan nog steeds maar vijfde en de balans was gewoon niet top", aldus de Nederlander in gesprek met Ziggo Sport.

"In Q1 en Q2 voelde de auto best wel goed aan, alleen in Q3 niet. Eerst hadden we overstuur in bocht 6 en daar verloor ik twee tienden. Op het volgende setje hadden we onderstuur, zonder dat we iets veranderd hadden. Daarna zetten we iets meer vleugel, maar ik kreeg geen goed gevoel op de ultrasoft band."

Max Verstappen zou morgen graag naar voren kijken, maar weet dat hij vooral achterom moet kijken: "Ik hoop dat we een goede start kunnen hebben, maar we rijden natuurlijk op de hardere band. De auto's voor ons zijn denk ik iets te snel, terwijl achter ons die Haas-coureurs opvallend snel zijn."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen