Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Kwalificatie was niet top'

Max Verstappen is niet erg tevreden met zijn kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk. De Nederlander moest genoegen nemen met P5, maar had op meer gehoopt.

Verstappen pakte in de slotfase van de kwalificatie nog wel even de vijfde plaats af van de opvallend sterke Romain Grosjean. Maar ook over die ene ronde is Max Verstappen niet tevreden: "De laatste ronde was ook niet geweldig. We staan nog steeds maar vijfde en de balans was gewoon niet top", aldus de Nederlander in gesprek met Ziggo Sport .

"In Q1 en Q2 voelde de auto best wel goed aan, alleen in Q3 niet. Eerst hadden we overstuur in bocht 6 en daar verloor ik twee tienden. Op het volgende setje hadden we onderstuur, zonder dat we iets veranderd hadden. Daarna zetten we iets meer vleugel, maar ik kreeg geen goed gevoel op de ultrasoft band." Max Verstappen zou morgen graag naar voren kijken, maar weet dat hij vooral achterom moet kijken: "Ik hoop dat we een goede start kunnen hebben, maar we rijden natuurlijk op de hardere band. De auto's voor ons zijn denk ik iets te snel, terwijl achter ons die Haas-coureurs opvallend snel zijn."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"