© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Kwalificaties moeten beter om Mercedes te verslaan'

14 mrt. 2018 09:11 Wanda Bisschop 0 reacties
Max Verstappen begint alweer aan zijn vierde seizoen in de Formule 1 en zit misschien voor het eerst wel in de positie om te vechten voor zijn eerste wereldtitel. Zelf tempert de Nederlander de verwachtingen en stelt dat Mercedes nog steeds de grote favoriet is.

Red Bull titelkandidaat indien kwalificatieverschil gering is

Vorig seizoen liet Max Verstappen zien dat hij inmiddels het kwalificeren aardig goed onder de knie heeft gekregen. Hij versloeg zijn teamgenoot Ricciardo met ruime cijfers maar toch vindt de 20-jarige coureur dat de kwalificaties nog beter moeten om Mercedes te kunnen verslaan.

Tegenover F1 verklaart hij namelijk het volgende:

"Om in Australië voor de winst te gaan, moeten we er in de kwalificatie dicht bij zitten. Als je binnen drie tot vier tienden zit, dan kun je met Mercedes vechten voor de overwinning omdat het verschil in de race altijd kleiner is."

"Ons doel is dan ook om binnen drie tienden van Mercedes te staan."

Vorig jaar begon de Oostenrijkse renstal met een flinke achterstand op Mercedes en Ferrari aan het seizoen. Hierdoor was het team veroordeeld tot een inhaalrace.

Dit jaar zijn de voortekenen een stuk beter en lijkt Red Bull  vanaf de openingsrace in Australië klaar voor het gevecht met de zilverpijlen.

Verstappen tempert echter de hoge verwachtingen.

"Vorig jaar was de auto waarmee we het seizoen eindigden een groot verschil ten opzichte van het begin van 2017. Nu was de RB14 op tijd klaar en verwachten we dat we er dichter bij zitten."

"Ik heb nog geen idee hoe dicht we er bij staan. Daar komen we tijdens de trainingen en kwalificatie in Australië wel achter."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen