© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen kwalificeert zich als vijfde, poleposition voor Hamilton

12 mei 2018 16:02 Jan van der Burgt 0 reacties
Max Verstappen heeft zich als vijfde weten te kwalificeren voor de Grand Prix van Spanje. Lewis Hamilton ging er vandoor met de poleposition met teamgenoot Bottas naast hem op de eerste startrij.

Red Bull komt tekort in kwalificatietrim

Na de problemen in de kwalificatie is het Max Verstappen die na een paar minuten gelukkig 'gewoon' de baan op rijdt. Daarop vliegt hij direct naar de vijfde tijd op drie tienden van snelste man Kimi Raikkonen. Met een tweede getimede ronde klimt hij zelfs op naar de tweede plaats, achter de dan nieuwe lijstaanvoerder Sebastian Vettel.

Afvallers in dat eerste kwalificatiedeel zijn Nico Hülkenberg, die vroeg in de sessie op problemen stuitte, Ericsson, Sirotkin, Stroll en natuurlijk Brendon Hartley. De Nieuw-Zeelander kwam na zijn crash in de derde vrije training niet meer in actie. Lance Stroll zette zijn langzaamste tijd kracht bij met een bescheiden crash na het vallen van de vlag.

In Q2 kiezen de toppers voor een eerste run op de softs, om daar met een goede ronde ook de race mee te starten. Max Verstappen klokt daarop de vijfde tijd op een kleine halve seconde van wederom Sebastian Vettel. Mercedes klimt iets op en verwijst Red Bull terug naar het derde plan.

De tijden zijn goed genoeg voor een plekje in Q3, maar toch laat de kop die run volgen door een run op de supersoft, om die vervolgens meters voor de streep af te breken. De softs blijven zodoende de banden waarop gestart wordt.

Vandoorne, Gasly, Ocon, Leclerc en Sergio Pérez behouden hun vrije bandenkeuze, omdat zij zich niet weten te plaatsen voor Q3.

Van de drie topteams is het Daniel Ricciardo die in Q3 als eerste een tijd noteert op de supersofts. Max Verstappen duikt daar een fractie onder, maar het is Lewis Hamilton die daar weer fors onder duikt. Bottas, Vettel en Raikkonen komen niet aan de tijden van het Red Bull-duo.

Ricciardo opent ook de dans als het gaat om de tweede runs, dit keer voorzien van softs. Hij verbetert zijn tijd, maar niet zijn positie. Het is Lewis Hamilton die met een vliegende ronde de pole pakt en uiteindelijk 42 duizendsten sneller is dan teamgenoot Bottas. 

Sebastian Vettel moest genoegen nemen met de derde positie, voor teamgenoot Raikkonen. Max Verstappen en Daniel Ricciardo kwamen er niet aan te pas en bezetten de derde startrij, waarbij ze zes tienden toegaven op Hamilton.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen