Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen kwalificeert zich als vijfde voor GP België

Lewis Hamilton pakte zijn 68ste pole en evenaart daarmee het record van Michael Schumacher. Max Verstappen kwam er in België niet aan te pas en start morgen als vijfde voor teamgenoot Daniel Ricciardo.

Het eerste deel van de kwalificatie kende vooraan geen verrassingen. Hamilton was nipt sneller dan Sebastian Vettel. Mercedes en Ferrari kozen voor de supersofts, daar waar Max Verstappen naar P3 ging op de ultrasofts. Achteraan was het spannend voor de laatste plaatsen voor Q2. Het team van Williams kende wederom een belabberde kwalificatie met Felipe Massa op P16 en Lance Stroll op P18. Afvallers waren: Massa, Kvyat, Stroll, Ericsson en Wehrlein. In het tweede deel van de kwalificatie verschenen alle coureurs op de ultrasoft banden op het circuit van Spa-Francorchamps. Het tempo ging flink omhoog en de toppers doken de 1.43 in. Lewis Hamilton noteerde een 1.43,5 en troefde daarmee Raikkonen, Bottas, Verstappen en Vettel af. Mercedes was oppermachtig in de eerste en laatste sector, daar waar Ferrari en Red Bull de beste tweede sector hadden. In de sectoren 1 en 3 draait het voornamelijk om motorvermogen. McLaren werkte als team goed samen, waarbij Stoffel Vandoorne een perfecte slipstream gaf aan Fernando Alonso. Lewis Hamilton door zelfs de 1.42-ers in voor Bottas en trok een gat van zeven tienden naar Raikkonen. Verstappen sloot het tweede deel op 1 seconde af voor Vettel en Ricciardo Afvallers in Q2: Alonso, Grosjean, Magnussen, Sainz en Vandoorne.

Jolyon Palmer was bezig aan een uitstekende kwalificatie, maar kampte met een defecte versnellingsbak in Q3. Hamilton opende met een 1.42,9, voor Raikkonen, Bottas, Vettel en Verstappen. In de laatste minuten gingen de coureurs nog eenmaal naar buiten voor hun ultieme poging. Lewis Hamilton ging naar een 1.42,5 en bleef daarmee Vettel en Bottas voor. Max Vertappen reed een goede ronde en kwalificeerde zich als vijfde, liefst een halve seconde sneller dan Ricciardo.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'