© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Laat de Formule 1 zoals het is'

20 jul. 2018 13:30 Jan van der Burgt 3 reacties
Max Verstappen is geen fan van enkele voorgestelde regelwijzigingen voor de Formule 1. Sprintraces? Punten voor alle coureurs? 'Niet doen', zo oordeelt Verstappen.

Verstappen geen fan van radicale regelwijzigingen

"Een sprintrace slaat helemaal nergens op. Ik vind het fijn om gewoon één grote wedstrijd te hebben", zo wordt Verstappen gequoot door Motorsport.com. "En dan het liefst met een maximum van 20 of 21 races per jaar. Een kalender met 25 races of meer wordt echt een te grote belasting, zeker voor de monteurs."

Ook in het inkorten van weekend van drie naar twee dagen ziet Verstappen absoluut geen heil: "Een weekend heeft altijd uit drie dagen bestaan en dat is altijd goed geweest. De opzet van een voetbalwedstrijd verander je toch ook niet zomaar? En als de vrijdag moeilijk te volgen is voor de fans, dan komen ze toch alleen op zaterdag en zondag? Dan besparen ze nog geld ook!"

Zijn er dan helemaal geen voorstellen die op de goedkeuring van Verstappen kunnen rekenen? Nee, weinig: "Ik denk bijvoorbeeld ook niet dat we alle coureurs punten moeten gaan geven. Het moet een doel op zich blijven om punten te scoren."

En wat te doen met het DRS-systeem? "Het is goed dat er op sommige circuits DRS-zones bij komen, maar wat mij betreft wordt het in zijn geheel afgeschaft. Dat maakt een inhaalactie voor de volgers makkelijker te begrijpen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen