Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen leeft mee met Ocon: "Situatie erg ongelukkig"

Veel jonge talenten worden opgenomen in de opleidingsprogramma's van de topteams. Het is een kans om de Formule 1 te behalen, maar er kleven ook veel nadelen aan. Dit ondervindt Mercedes-protegé Esteban Ocon op dit moment.

Max Verstappen spreekt van een erg ongelukkige situatie voor de talentvolle Fransman. In de Formule 3 reden Verstappen en Ocon nog samen en knokten ze voor de titel, waarbij de Fransman aan het langste eind trok.

"Voor Esteban is het grote probleem dat er weinig stoeltjes meer vrij zijn voor volgend jaar. Doordat hij een contract met Mercedes heeft is hij niet bij alle teams welkom", laat de Nederlander in Singapore weten. Mercedes zit daarom ook met de handen in het haar want teams als Haas (Ferrari), Sauber (Ferrari) of Toro Rosso (Red Bull) willen Ocon niet in dienst nemen vanwege zijn contract met het Duitse team. Veel kenners en coureurs vinden het een slechte zaak dat Ocon mogelijk in 2019 vanaf de zijlijn toe moet kijken, terwijl hij zeer goed presteert. Verstappen verwacht niet dat de F1-carrière van zijn voormalig rivaal voorbij is, mocht hij in 2019 zonder F1-stoeltje zitten. "In de komende jaren kan hij nog een mooie carrière in de F1 hebben. Op dit moment is de timing in zijn nadeel."

De Red Bull-coureur kon in 2010 zelf ook tekenen bij een opleidingsprogramma van een groot F1-team maar weigerde dit. Vader Jos Verstappen stak veel geld in de carrière van Max, waardoor hij onafhankelijk bleef. Een situatie die slechts voor een enkeling is weggelegd erkent Verstappen. "Je wil zo lang mogelijk onafhankelijk blijven, maar die keuze heb je niet altijd. Als je een dergelijk contract moet tekenen heb je geen invloed meer op je eigen toekomst, die ligt dan in handen van het team."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'