© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Max Verstappen leert niet van zijn fouten'

27 mei 2018 11:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Het huidige Formule 1 seizoen is bepaald nog niet het seizoen van Max Verstappen. In praktisch elk raceweekend is de Red Bull coureur betrokken bij een incident met als absolute dieptepunt nu de crash in de derde vrije training in Monaco.

Massa: 'Degradatie naar Toro Rosso is niet aan de orde'

Verstappen zelf blijft roepen dat hij zijn agressieve rijstijl niet gaat aanpassen maar feit is wel dat de Nederlander teveel risico's neemt. Voormalig Formule 1 coureur Jacques Villeneuve vindt dan ook dat Verstappen nu echt bij zichzelf te rade moet gaan.

"Hij schat de risico's verkeerd in. Hij had hier de pole kunnen pakken of in ieder geval de eerste startrij maar nu start hij als laatste. Als hij zo door blijft gaan, wordt hij nooit wereldkampioen. Er moet echt iets veranderen."

"Verstappen gaat zijn rijstijl niet veranderen want dan zal hij ook langzamer gaan rijden. Hij heeft veel geluk dat hij nog steeds alle support van het team krijgt," aldus Villeneuve tegenover Motorsport.com.

Ook Felipe Massa vindt dat Verstappen met zijn crash zijn kans op de zege in Monaco om zeep heeft geholpen.

"Hij had absoluut voor de pole en de overwinning kunnen vechten. Door zijn fout heeft hij zijn hele weekend waarschijnlijk verpest. Max heeft enorm veel talent maar hij moet wel iets kalmer worden," aldus Massa in gesprek met Motorsport.com

Ondanks zijn fouten hoeft Verstappen volgens Massa niet te vrezen voor zijn stoeltje bij Red Bull Racing.

"Iedereen wil maar wat graag zo'n coureur als Max in het team hebben, want vindt maar eens een andere coureur met zoveel talent als Max. Degradatie naar Toro Rosso gebeurt dan ook echt niet maar ik hoop wel dat hij het nu begrijpt en beter gaat nadenken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen