© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: "Liever starten als tweede en dan de race winnen"

27 okt. 2018 08:00 Wanda Bisschop 3 reacties
Net als in de eerste vrije training was Max Verstappen ook in de tweede vrije training in Mexico de snelste coureur. De Red Bull-coureur moest zijn sessie echter vroegtijdig staken nadat zijn RB14 plotseling de geest gaf. Ondanks deze problemen verwacht Verstappen dat hij zaterdag tijdens de kwalificatie hoge ogen kan gooien.

"Over mijn korte run was ik niet echt tevreden, daar had nog minstens vier tienden van af gemoeten", aldus Verstappen die tijdens de tweede vrije training de concurrentie op grote achterstand zette.

Alleen Daniel Ricciardo kon nog enigszins in zijn spoor blijven, terwijl met name Mercedes en Ferrari op eerbiedwaardig afstand volgden. Volgens Verstappen zit er nog meer in zijn RB14.

"De balans van de auto is dit jaar nog beter dan vorig jaar. Mijn runs zagen er goed uit, ook ten opzichte van Daniel. De rondetijden kwamen er ook vrij gemakkelijk uit. Het ging beter dan verwacht, want we staan maar liefst een dikke seconde voor op de rest. Dan mag je inderdaad hopen dat het in de kwalificatie nog beter gaat", aldus Verstappen tegenover Ziggo Sport.

Vorig jaar was Verstappen in Mexico slechts een fractie verwijderd van zijn eerste pole. Na zijn dominante optreden in de eerste twee trainingen geldt de viervoudig GP-winnaar als één van de favorieten voor de pole. Hij zou dan het record van Sebastian Vettel als jongste polesitter in de Formule 1 overnemen, maar zelf is de Nederlander vooral gericht op een goed resultaat in de race.

"Natuurlijk is het mooi om de jongste polesitter te worden, maar ik start liever als tweede om dan vervolgens de race te winnen, dan dat ik start vanaf pole en uiteindelijk tweede word."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen