© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen ligt niet wakker van opmerkingen Vettel

19 jul. 2017 09:21 Ruud Dimmers 0 reacties
Tijdens de Grote Prijs van Groot-Brittannië was er voor het eerst dit seizoen een gevecht tussen Vettel en Verstappen. Daar waar we vorig jaar de beide heren vaak hard tegen hard zagen racen, was het ook op Silverstone niet anders.

Max Verstappen: 'Ik neem dit niet meer serieus'

Voor de WK-leider was het zaak om zo snel mogelijk voorbij te komen aan de langzamere Red Bull. Dat plan lukte niet, want Verstappen gaf niet op en verdedigde zijn positie op fraaie wijze. 

Na afloop van de race gaf Vettel aan dat Verstappen nog steeds agressief verdedigt in de remzones. Iets waar vorig jaar veel ophef over ontstond. Er kwam zelfs een eigen 'Max Verstappen-regel', waarin nog werd benadrukt dat coureurs niet van hun lijn mogen wijken in de remzone.

Max Verstappen zelf neemt het ook allemaal luchtig op. Tijdens de race vroeg hij al of Vettel liever in de botsauto's wilde rijden, na een kleine touché. Na afloop liet Max weten dat hij zich er niet druk om kan maken.

"Ik neem zijn kritiek niet langer serieus. Zeker niet als je kijkt naar wat hij zelf in Baku deed en het aantal strafpunten dat hij heeft," liet hij RTL weten.

Overigens is er geen sprake van een conflict of felle kritiek van Vettel, zoals door een fansite de wereld in werd geholpen met krachttermen als 'Vettel haalt uit naar Verstappen'. De Duitser deed op een rustige manier zijn verhaal voor de camera's en liet daarin ook weten dat het niet anders was. Hij kon de Nederlander niet voorbij en baalde daarvan omdat hij veel sneller was.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen