Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen lyrisch over vooruitgang Red Bull

Na de eerste races van het seizoen gaf er niemand nog een stuiver voor het F1-team van Red Bull. Het team knokte zichzelf in de afgelopen maanden terug en weet steeds vaker een uitdager te zijn voor de topteams. De zege van Max Verstappen in Maleisië was het bewijs daarvan.

Het verhaal over de RB13 is algemeen bekend: Niet snel genoeg, zitten slapen in de winter, windtunnel problemen, niet revolutionair en vooral te langzaam. Het team van Red Bull had duidelijk geen winnende auto in de aanbieding van Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Een inhaalrace volgde met verschillende grote upgrades, waaronder die in Spanje, Hongarije en Singapore. Het gat werd daarbij ook significant kleiner, zelfs in de kwalificatie. Verstappen kwalificeerde zichzelf als tweede in Italië en in Singapore en vorige week als derde in Maleisië. Max Verstappen laat in Japan weten dat zijn auto totaal anders is ten opzichte van de start van het seizoen. " De auto is heel anders als het gaat om de balans. In de eerste races van het seizoen was de auto soms erg onvoorspelbaar. Bij aanpassingen aan de set-up reageerde de auto heel anders dan verwacht. Dat is nu verleden tijd. Als we iets veranderen dat ligt het resultaat daarvan in lijn met de verwachtingen van de engineers." Het gat van liefst 1,5 seconde in Australië is grotendeels gedicht door Red Bull. Daarbij kreeg het team weinig steun van motorleverancier Renault dat weinig echte upgrades in huis had. " Het is indrukwekkend om te zien van hoever we terug zijn gekomen. Natuurlijk hadden we het liefste vanaf de eerste race een snelle auto. Ik denk wel dat we hier veel van geleerd hebben voor het nieuwe jaar, waarin we hopelijk vanaf de eerste race snel zijn."

Na de zege in Maleisië loopt heel Nederland de polonaise. De verwachtingen zijn ineens bijzonder hooggespannen bij fans en analisten, terwijl er een week geleden niemand geloofde in een overwinning. Wat ons betreft zijn de verwachtingen te hooggespannen. Verstappen zelf is veel gereserveerder. Nog een zege dit seizoen? " Dat is lastig te zeggen. We hebben vooruitgang geboekt en daar ben ik blij mee. We moeten onszelf iedere race weer opnieuw bewijzen en zoeken naar de juiste afstelling. Ik hoop dat we in Japan er goed bijzitten, maar dat blijft afwachten tot zaterdagmiddag. Deels is dat ook afhankelijk van het weer."

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024