© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen maakt zich geen zorgen over Honda deal Red Bull

14 sep. 2017 15:06 Ruud Dimmers 0 reacties
Red Bull Racing stapt vanaf 2019 noodgedwongen over op Honda-motoren. De Japanse motoren waren de afgelopen jaren verreweg de zwaksten in de Formule 1. Max Verstappen maakt zich er absoluut niet druk om.

Verstappen wil weinig kwijt over 2019

Het contract van de Nederlander loopt eind 2019 af, maar Verstappen beschikt over clausules waarmee hij eventueel eind 2018 weg kan bij Red Bull. Max Verstappen wil de beschikking krijgen over een winnende auto, of anders de overstap maken naar Ferrari of Mercedes in 2019.

Dat is ook precies de reden waarom Verstappen zich geen zorgen maakt over de Honda-deal van Red Bull. 

"Ik maak me totaal geen zorgen. Dit gaat over 2019. Wat ik zeker weet is dat ik volgend jaar met een Renault-motor rijdt en daarna zien we wel weer verder. Ik heb geen invloed op deze beslissingen."

Voor de hele wereld is duidelijk dat de kans dat Verstappen in 2019 voor Red Bull rijdt klein is. Mercedes lijkt daarbij de belangrijkste kandidaat te zijn.

"Ik weet nog niet waar ik in 2019 rij en maak me geen zorgen. Nu wil ik me focussen op 2018 en bekijken hoe competitief Red Bull dan is. Of Renault beter of slechter is dan Honda? Je weet het niet. Misschien heeft Honda volgend jaar wel een erg sterke motor."

"Ik weet niet wat er allemaal al besloten is voor de toekomst. Dat is even afwachten, maar ik maak me geen zorgen."

Een Nederlandse journalist vroeg aan Verstappen of hij al aanbiedingen van andere teams op zak heeft voor 2019. Zoals altijd volgde er een gevat antwoord.

"Ja, ik kan aan de slag in een supermarkt en kledingwinkel!"

Over zijn toekomst hoeft de Red Bull-coureur zich geen zorgen te maken. Of het nu Red Bull, Ferrari of Mercedes wordt in 2019. Max rijdt ook dan bij een topteam.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen