Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen maakt zich geen zorgen over Honda deal Red Bull

Red Bull Racing stapt vanaf 2019 noodgedwongen over op Honda-motoren. De Japanse motoren waren de afgelopen jaren verreweg de zwaksten in de Formule 1. Max Verstappen maakt zich er absoluut niet druk om.

Het contract van de Nederlander loopt eind 2019 af, maar Verstappen beschikt over clausules waarmee hij eventueel eind 2018 weg kan bij Red Bull. Max Verstappen wil de beschikking krijgen over een winnende auto, of anders de overstap maken naar Ferrari of Mercedes in 2019. Dat is ook precies de reden waarom Verstappen zich geen zorgen maakt over de Honda-deal van Red Bull. " Ik maak me totaal geen zorgen. Dit gaat over 2019. Wat ik zeker weet is dat ik volgend jaar met een Renault-motor rijdt en daarna zien we wel weer verder. Ik heb geen invloed op deze beslissingen." Voor de hele wereld is duidelijk dat de kans dat Verstappen in 2019 voor Red Bull rijdt klein is. Mercedes lijkt daarbij de belangrijkste kandidaat te zijn. " Ik weet nog niet waar ik in 2019 rij en maak me geen zorgen. Nu wil ik me focussen op 2018 en bekijken hoe competitief Red Bull dan is. Of Renault beter of slechter is dan Honda? Je weet het niet. Misschien heeft Honda volgend jaar wel een erg sterke motor." " Ik weet niet wat er allemaal al besloten is voor de toekomst. Dat is even afwachten, maar ik maak me geen zorgen."

Een Nederlandse journalist vroeg aan Verstappen of hij al aanbiedingen van andere teams op zak heeft voor 2019. Zoals altijd volgde er een gevat antwoord. " Ja, ik kan aan de slag in een supermarkt en kledingwinkel!" Over zijn toekomst hoeft de Red Bull-coureur zich geen zorgen te maken. Of het nu Red Bull, Ferrari of Mercedes wordt in 2019. Max rijdt ook dan bij een topteam.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'