Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen maakt zich op voor bijzondere GP van Japan

Een week na zijn overwinning bij de GP van Maleisië komt Max verstappen alweer in actie. Dit weekend staat de GP van Japan op de kalender. Een circuit waaraan de Nederlander mooie herinneren bewaart.

Het legendarische circuit van Suzuka vormt het decor voor de Grand Prix van Japan. Een circuit waaraan Max Verstappen goede herinneren bewaart. " Na Maleisië reis ik af naar Tokio waar ik wat tijd door kan brengen voordat we doorreizen naar Suzuka. Japan zit vol met nieuwe ervaringen en het is prachtig om enkele vrije dagen te hebben voor het GP-weekend begint." De Japanse fans zijn behoorlijk excentriek en ieder jaar zien we de meest bijzondere verkleedpartijen voorbij komen. Iets waarom Verstappen wel kan lachen. " Sommige mensen noemen de Japanse fans gek, maar ik vind ze gewoon erg gepassioneerd. Het is erg leuk om te zien."

Het circuit van Suzuka vormde in 2014 het decor waarop Max Verstappen zijn F1-debuut maakte. Tijdens de vrije training kwam hij in actie voor Toro Rosso op 16-jarige leeftijd. Vorig jaar behaalde de Nederlander een knappe tweede plaats in zijn Red Bull. " Suzuka zal altijd een speciale plaats voor mij zijn, omdat ik daar mijn F1-debuut heb gemaakt tijdens de vrije training. Het is daarnaast ook een mooi old-school circuit." " Mijn favoriete bocht is de Esses in de eerste sector, wat tevens de moeilijkste van het circuit is. Je moet ervoor zorgen dat de set-up goed voor elkaar is." Na de zege in Maleisië en tweede plaats vorig jaar zijn de verwachtingen hooggespannen voor deze GP van Japan.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'