© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen maakt zich op voor bijzondere GP van Japan

03 okt. 2017 10:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Een week na zijn overwinning bij de GP van Maleisië komt Max Verstappen alweer in actie. Dit weekend staat de GP van Japan op de kalender. Een circuit waaraan de Nederlander mooie herinneren bewaart.

Verstappen keert terug op circuit waarop hij zijn debuut maakte

Het legendarische circuit van Suzuka vormt het decor voor de Grand Prix van Japan. Een circuit waaraan Max Verstappen goede herinneren bewaart. 

"Na Maleisië reis ik af naar Tokio waar ik wat tijd door kan brengen voordat we doorreizen naar Suzuka. Japan zit vol met nieuwe ervaringen en het is prachtig om enkele vrije dagen te hebben voor het GP-weekend begint."

De Japanse fans zijn behoorlijk excentriek en ieder jaar zien we de meest bijzondere verkleedpartijen voorbij komen. Iets waarom Verstappen wel kan lachen.

"Sommige mensen noemen de Japanse fans gek, maar ik vind ze gewoon erg gepassioneerd. Het is erg leuk om te zien."

Het circuit van Suzuka vormde in 2014 het decor waarop Max Verstappen zijn F1-debuut maakte. Tijdens de vrije training kwam hij in actie voor Toro Rosso op 16-jarige leeftijd. Vorig jaar behaalde de Nederlander een knappe tweede plaats in zijn Red Bull.

"Suzuka zal altijd een speciale plaats voor mij zijn, omdat ik daar mijn F1-debuut heb gemaakt tijdens de vrije training. Het is daarnaast ook een mooi old-school circuit."

"Mijn favoriete bocht is de Esses in de eerste sector, wat tevens de moeilijkste van het circuit is. Je moet ervoor zorgen dat de set-up goed voor elkaar is."

Na de zege in Maleisië en tweede plaats vorig jaar zijn de verwachtingen hooggespannen voor deze GP van Japan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen