Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: ‘Met een andere motor zou Red Bull domineren’

Max Verstappen en Red Bull waren in Silverstone kansloos tegen Ferrari en Mercedes. De tijd die Red Bull in de bochten wist goed te maken, woog niet op tegen het tijdverlies op de rechte stukken.

De Renault-motor blijft de achilleshiel van Red Bull. De Franse krachtbron levert te weinig pk's in vergelijking met die van Ferrari en Mercedes, zeker na de recente upgrades van de drie motorfabrikanten. "Onze achterstand is sindsdien alleen maar groter geworden", verzucht Max Verstappen in gesprek met de Telegraaf. "We hebben het beste chassis van iedereen en met een Ferrari- of Mercedes-motor zou niemand ons ooit nog terugzien."

"Nu kampen we echter met een enorm tekort aan snelheid op de rechte stukken. Het is echt een megagroot probleem", aldus de Nederlander die over anderhalve week op Hockenheim weinig ruimte tot verbetering ziet: Ook daar heb je heel veel lange rechte stukken. Met safety cars en dergelijke is er natuurlijk van alles mogelijk, maar onze eerste reële kans op de overwinning dient zich in Hongarije pas weer aan."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden