© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: ‘Met een andere motor zou Red Bull domineren’

12 jul. 2018 11:55 Jan van der Burgt 4 reacties
Max Verstappen en Red Bull waren in Silverstone kansloos tegen Ferrari en Mercedes. De tijd die Red Bull in de bochten wist goed te maken, woog niet op tegen het tijdverlies op de rechte stukken.

'Snelheidstekort Renault is echt een groot probleem'

De Renault-motor blijft de achilleshiel van Red Bull. De Franse krachtbron levert te weinig pk's in vergelijking met die van Ferrari en Mercedes, zeker na de recente upgrades van de drie motorfabrikanten.

"Onze achterstand is sindsdien alleen maar groter geworden", verzucht Max Verstappen in gesprek met de Telegraaf. "We hebben het beste chassis van iedereen en met een Ferrari- of Mercedes-motor zou niemand ons ooit nog terugzien."

"Nu kampen we echter met een enorm tekort aan snelheid op de rechte stukken. Het is echt een megagroot probleem", aldus de Nederlander die over anderhalve week op Hockenheim weinig ruimte tot verbetering ziet:

Ook daar heb je heel veel lange rechte stukken. Met safety cars en dergelijke is er natuurlijk van alles mogelijk, maar onze eerste reële kans op de overwinning dient zich in Hongarije pas weer aan."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen