Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Met Honda wordt het beter dan met Renault'

Max Verstappen verwacht dat 2019 een beter jaar wordt dan 2018, niet in de laatste plaats omdat de Renault-motor plaatsmaakt voor de Honda-krachtbron. Kunst- en vliegwerk zoals een low downforce-achtervleugel moet dan tot het verleden behoren.

Max Verstappen reed afgelopen weekend met zo'n low-downforce achtervleugel. Daarmee leverde Red Bull aan neerwaartse kracht in, maar volgens Max Verstappen hadden ze geen keus. Renault maakt plaats voor Honda waarbij Verstappen zich onder de indruk toont van de ontwikkelingssnelheid van de Japanners. "Als je ziet waar ze vandaan komen dan hebben ze echt een mega stap gemaakt. De motoren zijn nu betrouwbaar en gaan bijna niet meer kapot. Daarnaast zijn ze extreem gebrand op het krijgen van successen hebben ze het budget om tegen Ferrari en Mercedes te vechten. In dat opzicht is Honda een veel serieuzere kandidaat."

Honda werkt in de fabriek in Japan al hard aan de motor voor 2019. Deze wordt volop ontwikkeld en getest op de testbank laat Verstappen bij Peptalk weten. "De motor is al paar keer op de testbank geweest en ze vroegen Red Bull om veel versnellingsbakken om ook deze mee te testen. Honda wil duizenden kilometers draaien op de testbank om goed voorbereid te zijn." Red Bull en Toro Rosso krijgen in 2019 de beschikking over dezelfde motor, maar Verstappen ziet het junior-team niet als concurrent: "Nee, hun budget is veel lager dan dat van ons. Dat verschil zie je terug bij het ontwerp en de ontwikkeling van de auto, in het chassis, de ophanging etc."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"