© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Met Honda wordt het beter dan met Renault'

28 aug. 2018 18:45 Jan van der Burgt 0 reacties
Max Verstappen verwacht dat 2019 een beter jaar wordt dan 2018, niet in de laatste plaats omdat de Renault-motor plaatsmaakt voor de Honda-krachtbron. Kunst- en vliegwerk zoals een low downforce-achtervleugel moet dan tot het verleden behoren.

Max Verstappen reed afgelopen weekend met zo'n low-downforce achtervleugel. Daarmee leverde Red Bull aan neerwaartse kracht in, maar volgens Max Verstappen hadden ze geen keus. Renault maakt plaats voor Honda waarbij Verstappen zich onder de indruk toont van de ontwikkelingssnelheid van de Japanners.

"Als je ziet waar ze vandaan komen dan hebben ze echt een mega stap gemaakt. De motoren zijn nu betrouwbaar en gaan bijna niet meer kapot. Daarnaast zijn ze extreem gebrand op het krijgen van successen hebben ze het budget om tegen Ferrari en Mercedes te vechten. In dat opzicht is Honda een veel serieuzere kandidaat."

Honda werkt in de fabriek in Japan al hard aan de motor voor 2019. Deze wordt volop ontwikkeld en getest op de testbank laat Verstappen bij Peptalk weten.

"De motor is al paar keer op de testbank geweest en ze vroegen Red Bull om veel versnellingsbakken om ook deze mee te testen. Honda wil duizenden kilometers draaien op de testbank om goed voorbereid te zijn."

Red Bull en Toro Rosso krijgen in 2019 de beschikking over dezelfde motor, maar Verstappen ziet het junior-team niet als concurrent: "Nee, hun budget is veel lager dan dat van ons. Dat verschil zie je terug bij het ontwerp en de ontwikkeling van de auto, in het chassis, de ophanging etc."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen