© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen met snellere brandstof van start bij GP Hongarije

27 jul. 2018 07:15 Ruud Dimmers 2 reacties
Max Verstappen krijgt in Hongarije de beschikking over nieuwe brandstof van Exxon Mobil. Deze nieuwe brandstof moet tussen de 5 en 8 PK extra opleveren.

In Canada introduceerde Renault de B-spec van de motor, welke goed was voor een vermogenswinst van 12 PK. In totaal kan dit oplopen tot een kleine 20 PK, mits er een nieuwe specificatie van het brandstofmengsel geïntroduceerd werd.

Renault en McLaren rijden met brandstof en smeermiddelen van BP/Castrol en hadden in Canada al de beschikking over een brandstofupgrade. Red Bull heeft een samenwerking met Mobil 1/Exxon Mobil en krijgt bij de Grand Prix dit weekend de verbeterde brandstof.

Wonderen moet men niet verwachten van de nieuwe brandstof, maar naar verwachting ligt de vermogenswinst tussen de rond de 5 PK. Extra vermogen wat meer dan welkom is voor Red Bull. De upgrade is alleen toepasbaar op de motor van Max Verstappen. Ricciardo rijdt met de A-spec van de verbrandingsmotor, nadat hij in Duitsland uitviel met technische problemen.

Omdat Renault bij de GP van België de krachtigere C-spec van de motor introduceert moet Ricciardo het met de eerste versie van de Renault-motor doen. Daarvoor is het nieuwe brandstofmengsel niet geschikt.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen