Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen met speciale helm in actie tijdens GP België

Max Verstappen rijdt dit weekend zijn thuisrace op het circuit van Spa-Franchorchamps. De Red Bull-coureur hoopt dat hij de tienduizenden fans kan belonen met een mooi resultaat. Een podiumplaats zou een mooie opsteker zijn.

Max Verstappen was dinsdag live op Facebook tijdens een interview voor Tag Heuer. Daarin mochten de fans vragen stellen aan Max. Vanzelfsprekend kwam daarin de GP van België ter sprake. De Nederlander komt in actie met een speciale helm, maar wilde er nog niet al teveel over zeggen. " Ik rij met een speciale helm tijdens de GP van België, maar wil nog niet teveel verklappen. Er zit in ieder geval oranje in en de bovenkant van mijn helm zal niet rood zijn. Rood-wit-blauw zijn de Nederlandse kleuren, maar meer ga ik niet verklappen." Het seizoen 2017 verloopt tot op heden teleurstellend voor Max Verstappen die veel pech had en pas een keer op het podium stond. Wat verwacht Max van de tweede helft van het seizoen en de GP van België? " Ik hoop op een podiumplaats en we willen het gat dichten. Een zege in 2017 daarvoor moeten we echt veel geluk hebben. Een podiumplaats zou al een erg goede prestatie zijn en een overwinning is echt een bonus." " Natuurlijk wil ik winnen, maar we hebben momenteel niet de snelste auto. We kijken ook al naar 2018, maar blijven de huidige auto doorontwikkelen."

Nadat het Europese deel van het Formule 1 seizoen is afgesloten in Italië verhuist het F1-circus naar warme landen als Maleisië en Singapore. De hitte in combinatie met de hoge luchtvochtigheid speelt een grote rol tijdens de race. Hoe bereidt Max Verstappen zich daar op voor? " Maleisië en Singapore zijn de zwaarste races van de Formule 1 kalender . Je verliest er erg veel vocht en valt tijdens de race ongeveer drie kilo af. Het is zaak om veel te drinken. Na de race kan je wel even wat licht in je hoofd zijn. Je probeert jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden door ook te trainen in de hitte." De strijd om de wereldtitel lijkt uit de draaien op een gevecht tussen Sebastian Vettel en Lewis Hamilton. Wie wint volgens Max de titel? " Lewis, ook al gaat Sebastian nu aan de leiding. Het draait uiteindelijk voornamelijk om de ontwikkeling van de auto.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'