Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Michael Schumacher is een held'

Vader Jos Verstappen en Formule 1 legende Michael Schumacher waren lange tijd goed bevriend tijdens hun F1-carrières. De gezinnen gingen geregeld op vakantie met elkaar en het contact was ook goed. Max Verstappen kwam als kleine jongen soms met zijn vader naar de races.

Michael Schumacher is voor de Nederlander beslist geen onbekende door de vriendschap met zijn vader. De Duitser is nog altijd de absolute recordhouder in de F1 met zeven wereldtitels en verreweg de succesvolste coureur aller tijden. Zoon Mick en Max zijn generatiegenoten en hebben ook met regelmaat contact met elkaar. Dat contact is wel minder geworden sinds Verstappen in de Formule 1 rijdt. " Vanzelfsprekend heb ik nu een ander leven gekregen en ook Mick heeft veel verplichtingen nu hij in de Formule 3 rijdt. We hebben nog altijd contact met elkaar," laat hij Express weten.

Max Verstappen

Michael Schumacher is een held

De grote vraag is of Mick Schumacher in de voetsporen van zijn vader kan treden en de Formule 1 weet te bereiken. " In de Formule 3 rijden veel snelle jongens en dat wordt flink knokken voor Mick. Het belangrijkste is dat hij constant presteert en vertrouwen weet op te bouwen. Dan vindt hij zijn weg vanzelf," laat Max weten. Recent speelde Mick mee in een benefietwedstrijd voor zijn vader. Ook Max Verstappen denkt nog regelmatig aan Michael Schumacher. " Natuurlijk, we denken vaak aan hem. Hij is een held en het is bijzonder treurig wat hem is overkomen. Ik hoop dat hij ooit weer helemaal gezond wordt."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi