Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Mijn eerste Formule 1 contract was cruciaal'

Max Verstappen maakte in 2015 als rookie van zeventien zijn debuut in de Formule 1. Inmiddels is de Nederlander aan zijn vierde jaar bezig en heeft hij het leven dat hij als kind al graag wilde.

Het racen zit Verstappen overduidelijk in zijn genen. Met vader Jos Verstappen, ooit Nederlands meest succesvolle Formule 1 coureur, en moeder Sofhie Kumpen, ooit een sucesvolle karter. Verstappen wist als kind dan ook al dat hij later in de voetsporen van zijn vader wilde treden. "Als je mij naar één cruciaal moment in mijn leven vraagt, dan is het dat moment. Die handtekening, een contract voor de Formule 1, heeft mijn leven gemaakt.” Verstappen werd vastgelegd door Red Bull Racing en kreeg een stoeltje bij het opleidingsteam Toro Rosso waarvoor hij in 2015 zijn debuut maakte. Een kinderdroom ging daarmee in vervulling.

"Ja, zonder twijfel. Racen was altijd mijn passie, die vier wielen en die motor. Ik hou ervan hard te gaan en limieten op te zoeken. Ik heb als kind natuurlijk niets anders gezien. Aan tafel was racen hét gespreksonderwerp. Maar je moet het ook zelf graag doen. Mijn ouders hebben mij niet gepusht. Dit is wat ik zelf wou. Dit is mijn passie." In een exclusief interview met De Zondag vertelt Verstappen ook wat hij had gedaan als het racen niet was gelukt. "Ik zou dan waarschijnlijk ook iets in deze sport hebben gedaan, misschien in de begeleiding of de omkadering. Ik heb geen schooldiploma gehaald, want ik haatte school. Dat was natuurlijk een groot risico, dat besef ik mij zeer goed. Ik zou het anderen niet aanraden maar ik wou niet verder. Ik wist heel goed wat ik wou met mijn leven en dat was niet iets met een diploma."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'