Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen mikt op eerste poleposition in 2018

Wat Max Verstappen betreft is 2018 het jaar waarin hij zijn eerste poleposition gaat pakken. Hij wacht er al een tijdje op, dus een poleposition in 2018 'zou mooi zijn'.

Voor de Grand Prix van Mexico in 2017 kwalificeerde Verstappen zich als tweede achter Sebastian Vettel. Achteraf gezien had Verstappen daar waarschijnlijk voordeel van, want nu kon hij op het lange rechte stuk de slipstream kiezen van de Duitser en zo de leiding pakken en winnen. Verstappen wacht dus nog altijd op zijn eerste poleposition in de Formule 1. Hierover zegt hij tegen het AD : "De tweede startpositie was goed voor die race in Mexico, maar een eerste poleposition wil ik nu eigenlijk ook wel behalen. Dat zou fijn zijn."

Verstappen won in 2017 twee maal; de Grand Prix van Maleisië en de Grand Prix van Mexico vielen ten prooi aan de Limburger. Hij mikt dit seizoen op meer: "We moeten competitiever zijn vanaf het begin, minder uitvall en, en we moeten overwinningen gaan behalen. Die twee overwinningen van vorig jaar waren mooi, maar het doel is natuurlijk altijd meer. Veel hangt natuurlijk af van hoe goed de auto is." De verwachtingen in Nederland zijn torenhoog. Veel fans hebben het over een wereldkampioenschap van de jonge Nederlander. Over een potentiële titelstrijd zegt Verstappen: "Ik denk niet dat we het sterkste team zijn. Ik denk wel dat we een betere start hebben dan vorig seizoen en dichterbij zitten. Hopelijk kunnen we op ieder circuit voor een podium gaan." Verstappen kan niet wachten op de Grand Prix van Australië die aankomende zondag begint: "Na januari en februari denk je alleen maar 'het mag wel weer gaan beginnen'."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'